Acasă sus Elevii sătmăreni susțin astăzi proba la matematică și istorie la BAC

Elevii sătmăreni susțin astăzi proba la matematică și istorie la BAC

Bacalaureatul din sesiunea iunie-iulie de anul acesta continuă, miercuri, cu proba scrisă obligatorie a profilului, pe care absolvenții profilului real o vor da la matematică, iar cei de la uman, la istorie.

Probele scrise au început luni, cu proba de limba și literatura română, pentru care au fost pregătite două tipuri de subiecte – unul pentru absolvenții profilului real și un altul pentru cei de la uman.

Marți a avut loc proba scrisă de limba și literatura maternă, iar vineri se va desfășura cea la alegere a profilului și specializării (geografie, biologie, chimie, fizică, economie, informatică, sociologie, filosofie, logică sau psihologie).

Rezultatele vor fi afișate în 7 iulie, până în ora 12:00. În aceeași zi, vor putea fi depuse contestații (între orele 12:00 – 16:00), care vor fi soluționate în perioada 8 – 10 iulie. Rezultatele finale vor fi anunțate la 11 iulie.

Bacaluareatul 2014 a început la 10 iunie, primele probe fiind cele orale: limba română (10-12 iunie), limba maternă (11-13 iunie), evaluarea competențelor digitale (16-20 iunie) și limbă străină (23-27 iunie).

La probele orale, elevii au primit calificative, care nu le vor afecta media la bacalaureat. Însă candidații care la una dintre probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse nu pot participa la probele scrise, întrucât se consideră că nu au susținut probele orale.

Absolvenții de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții: au susținut probele de evaluare a competențelor; au susținut toate probele scrise și au obținut cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea și au obținut cel puțin media 6 la probele scrise.

Anul trecut, la sesiunea iunie – iulie a bacalaureatului, promovabilitatea a fost de 55,4%, potrivit rezultatelor finale, înaintea contestațiilor. Potrivit acelorași rezultate, au promovat bacalaureatul 62 la sută dintre absolvenții de clasa a XII-a din promoția 2012 – 2013 și 30,6 la sută din absolvenții promoțiilor anterioare.

După soluționarea contestațiilor, promovabilitatea la nivel național a crescut cu un procent, la 56,4%, 63,1 la sută dintre absolvenții promoției 2012 – 2013 și 31,7 la sută dintre absolvenții promoțiilor anterioare promovând examenul.

- Advertisment -

Cele mai populare

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Mi-ar fi rușine,Viorel Buda!

Se spune că o campanie electorală nu este doar un prilej de confruntare între competitori, ci și - de multe ori -...

Cu respect! Totuși…cine sunteți?

Am avut parte zilele acestea de o adevărată năvală de candidați pentru alegerile locale, semn că pofta de ciolan nu a putut...

Comentarii recente