Acasă Locale Internationale Atac cu arme automate la sediul unui ziar din Paris. Cel puțin...

Atac cu arme automate la sediul unui ziar din Paris. Cel puțin 11 oameni au murit

Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat miercuri de un atac cu arme automate, comis de persoane mascate și soldat cu victime. Cel puțin 11 persoane, dintre care doi polițiști, au fost ucise și alte zece persoane au fost rănite, relatează postul Europe1 în pagina electronică.

Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat miercuri de un atac cu arme automate, comis de persoane mascate.

Potrivit postului Europe1, atacul s-a soldat cu cel puțin 11 morți, dintre care doi polițiști, și zece răniți. Parchetul din Paris anunțase anterior că sunt zece morți, după ce Primăria din Paris afirmase inițial că șase persoane au fost grav rănite.

Cotidianul 20 Minutes a reușit să contacteze telefonic un angajat al instituției de presă atacate. „Este un veritabil masacru. Sunt și morți!”, a declarat acesta, înainte ca apelul să se întrerupă.

Martorii au declarat că doi bărbați mascați au intrat în clădire în jurul orei locale 11.30 (12.30, ora României), strigând „Allah Akbar” și „Profetul a fost răzbunat”.

Numeroase focuri de armă s-au auzit, iar mai mulți jurnaliști au reușit să se refugieze pe acoperișul clădirii. Martin Boudot, jurnalist la o societate de producție cu sediul în același imobil, făcea parte din acest grup. „Tocmai am coborât, pentru că poliția a securizat clădirea”, a declarat el pentru Europe1.

„Pompierii acordă primele îngrijiri. Sunt mai multe victime în sediul Charlie Hebdo. (Atacatorii) au mers direct în sediu și au deschis focul. Am fost nevoiți să ne refugiem pe acoperiș. Am văzut două persoane cu cagule negre, care la ieșire au strigat Allah Akbar, arătând spre cer, și care au tras asupra polițiștilor postați în exterior”, a adăugat el.

„Au fugit cu o mașină neagră”, a mai povestit Boudot. „Atacul a durat între cinci și zece minute. A fost un adevărat carnagiu”, a adăugat el, vizibil emoționat.

MEDIAFAX

- Advertisment -

Cele mai populare

Oradea ,Baia Mare si Sălaj se află în scenariu roșu

Oradea şi alte şapte localităţi din judeţul Bihor au depășit pragul de incidenţă de 3 la mie infectări, astfel că școlile vor...

Echipă și haită

Între luminoasa solidaritate de echipă și înnegurata cârdășie de haită există un abis pe care nici un fel de argumentație de pragmatism...

Lege în SUA care va permite vaccinarea copiilor mai mari de 11 ani, fără acordul părinților

Pe 7 octombrie 2020, în timpul unei întâlniri virtuale programate în grabă, patru membri ai Consiliului Districtului Columbia, SUA, care alcătuiau Comitetul...

Italia, protestează violent

Proteste de stradă în Torino și Milano din cauza noilor măsuri antipandemice! Acestea s-au transformat în confruntări cu poliția și atacuri violente...

Comentarii recente