Acasă Locale Stiri Satu Mare Atenție la drumețiile montane în această perioadă

Atenție la drumețiile montane în această perioadă

Iubitorii de drumeții montane sunt atenționați să manifeste prudență în această perioadă de iarnă. Traseele turistice omologate din zona masivului Pietroasa sunt deschise și se pot parcurge fără probleme, însă în zona de pădure la peste 1000 m au fost observați arbori, care în anumite condiții (viscol, frig extrem), prezintă pericol de cădere în potecă. De aceea se recomandă o atenție sporită la traversarea zonelor împădurite!
În zonele expuse de creastă sau vârf, Pietroasa, Buian, Rotundu, P.Bixadului, temperaturile negative sunt amplificate de curenții de aer, de aceea se recomandă echipamentul stratificat de munte, bocancii de patru sezoane, mănuși, cagulă sau șapcă groasă.
Din rucsac nu trebuie să lipsească lichidele, frontala, briceagul și mijloace de aprins focul, folia de supraviețuire, utilizarea bețelor de treking, extrem de utile pe potecile sau drumurile forestiere acoperite cu strat de gheață.
În munții Gutăi și Oașului stratul de zăpadă este redus, având doar 10 cm la altitudini cuprinse între 1000-1200 m. Masivul Pietroasa-Plecare Telescaun (670 m) – stratul de zăpadă măsoară 5 cm, Vf. Pietroasa 1200 m – 10 cm.
În caz de accidente montane, intervenția SPJ Salvamont va fi solicitată prin 112 –număr unic de urgență!

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente