Acasă Locale Stiri Satu Mare Attila Korodi: Prioritatea o reprezintă siguranța cetățenilor, nu activitățile de vânătoare

Attila Korodi: Prioritatea o reprezintă siguranța cetățenilor, nu activitățile de vânătoare

În data de 01 octombrie 2014, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, le-a transmis o adresă tuturor prefecților și directorilor agențiilor județene pentru protecția mediului, din județele care dețin populații de carnivore mari, prin care îi informează cu privire la noile reglementări pentru aprobarea derogărilor în cazul speciilor de urs, lup și pisică sălbatică, precum și la aprobarea numărului maxim de intervenție, repartizat pe județe și gestionari de fonduri cinegetice, așa cum prevede Ordinul 1575/16.09.2014.

Potrivit documentului, exemplarele din speciile urs, lup și pisică sălbatică, ce pun în pericol sănătatea și siguranța publică, dar și cele care se află în intravilanul localităților, punând în pericol siguranța animalelor domestice și a personalului de îngrijire, pot fi recoltate sau capturate și în afara perioadelor stabilite pentru derogare.

Consider că dumneavoastră, ca reprezentanți ai Guvernului și autorității de mediu în teritoriu, aveți obligația să vă asigurați că numărul maxim de intervenție alocat gestionarilor este utilizat în primul rând pentru situații în care siguranța cetățenilor are de suferit”, le-a transmis ministrul Attila Korodi prefecților și directorilor de APM.

Ministrul Mediului le-a solicitat ca, în interval de o săptămână, să transmită o adresă comună a Prefecturii și Agenției pentru Protecția Mediului către toate autoritățile locale din județele vizate, prin care să informeze fiecare primar despre numărul maxim de intervenție pe care îl are la dispoziție, precum și cu privire la gestionarii de fonduri cinegetice din județ.

Această obligație o puteți îndeplini numai printr-o comunicare continuă cu autoritățile locale de pe teritoriul județului dumneavoastră, astfel încât să înțeleagă că prioritatea o reprezintă siguranța cetățenilor și nu activitățile de vânătoare recreativă sau sportivă”, a subliniat Attila Korodi.

Din punctul de vedere al ministrului, implicarea prefecților și directorilor de APM în procesul de informare a autorităților responsabile va întări colaborarea acestora cu gestionarii fondurilor cinegetice și va diminua numărul cazurilor în care animale-problemă pun în pericol siguranța cetățenilor.

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente