duminică, iunie 16, 2024
AcasăEconomico-socialLocale smAu ars aproximativ șase hectare de vegetație uscată în Turț

Au ars aproximativ șase hectare de vegetație uscată în Turț

Luni după-masă, 24 iulie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a fost solicitat să intervină pentru stingerea a două incendii de vegetație uscată în localitatea Turț.

Pentru gestionarea situației de urgență a intervenit Punctul de lucru Turț cu o autospecială de stingere cu apă și spumă încadrată de patru subofițeri, fiind solicitați în sprijin și pompierii voluntari din cadrul SVSU Turț. La fața locului, echipajele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, în condiții foarte grele datorită caniculei și a drumului de acces aproape impracticabil.

În urma incendiului au ars aproximativ șase hectare de vegetație uscată, în două zone diferite.

Pagubele care se înregistrează zi de zi sunt considerabile pentru fauna din zona afectată de foc și pentru mediul înconjurător. Pompierii fac apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate și să conștientizeze că focul, scăpat de sub control, poate produce pagube materiale însemnate.

,,ISU Satu Mare le reamintește cetățenilor că arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este ❗STRICT INTERZISĂ❗ dacă nu se impune ca măsură fitosanitară de combatere a răspândirii unor boli sau dăunători specifici. În condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea flăcărilor. Astfel de situații pot deveni dezastruoase mai ales dacă în zonele arzânde se află locuințe, păduri sau instalații tehnologice”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente