Acasă Locale Au fost finalizate lucrările de reabilitare a Mănăstirii Franciscane de la Căpleni...

Au fost finalizate lucrările de reabilitare a Mănăstirii Franciscane de la Căpleni

Duminică, 26 mai, a avut loc sfințirea lucrărilor de reabilitare a Mănăstirii Franciscane de la Căpleni. Au participat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, alături de senatorul Csaba Pataki și episcopul romano-catolic de Satu Mare, Eugen Schonberger.

DSC_1319

Printr-un proiect finanțat cu cinci milioane de forinți de Ministerul Afacerilor Externe al Ungariei, a fost renovat un etaj al mănăstirii franciscane.A fost realizat astfel un spațiu expozițional pentru ca vizitatorii să poată avea acces la biblioteca mănăstirii și la colecția de opere de artă, care până acum funcționau cu circuit închis.

DSC_1306

Adrian Ștef a mulțumit Ministerului Afacerilor Externe al Ungariei pentru că a sprijinit acest proiect al Mănăstirii Franciscane din Căpleni. “Acest proiect de la Căpleni îl putem continua fie accesând fonduri europene, ori de la Ministerul Culturii sau de la bugetul județului, pentru ca mănăstirea să fie atât un loc de pelerinaj pentru credincioșii romano-catolici, cât și o atracție turistică, prin punerea în valoare atât a vestigiilor istorice care datează de peste un mileniu, cât și a locului de reculegere la cripta uneia dintre cele mai vechi familii nobiliare din județ”, a declarat Adrian Ștef.

DSC_0048

DSC_1295

- Advertisment -

Cele mai populare

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Indigestia.Tratamente naturiste.

Indigestia apare cel mai frecvent în urma meselor copioase, bogate în grăsimi sau greu de digerat, sau din cauza alimentelor prea rapid ingerate.

Studenţii cer scăderea taxelor de şcolarizare

Începutul noului an universitar îi nemulțumește pe studenți. Teodor studiază Dreptul la Universitatea din Bucureşti. Anul trei de...

Alpiniști Români ne poartă pe cărări nebătătorite prin țară.

Horia Colibăşanu: Creasta nordică a Făgăraşului, munţii Retezat şi Cheile Nerei sunt locuri deosebite, comparabile cu destinaţii din Europa, cu Alpi .

Comentarii recente