Acasă Locale Au fost finalizate lucrările de reabilitare a Mănăstirii Franciscane de la Căpleni...

Au fost finalizate lucrările de reabilitare a Mănăstirii Franciscane de la Căpleni

Duminică, 26 mai, a avut loc sfințirea lucrărilor de reabilitare a Mănăstirii Franciscane de la Căpleni. Au participat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, alături de senatorul Csaba Pataki și episcopul romano-catolic de Satu Mare, Eugen Schonberger.

DSC_1319

Printr-un proiect finanțat cu cinci milioane de forinți de Ministerul Afacerilor Externe al Ungariei, a fost renovat un etaj al mănăstirii franciscane.A fost realizat astfel un spațiu expozițional pentru ca vizitatorii să poată avea acces la biblioteca mănăstirii și la colecția de opere de artă, care până acum funcționau cu circuit închis.

DSC_1306

Adrian Ștef a mulțumit Ministerului Afacerilor Externe al Ungariei pentru că a sprijinit acest proiect al Mănăstirii Franciscane din Căpleni. “Acest proiect de la Căpleni îl putem continua fie accesând fonduri europene, ori de la Ministerul Culturii sau de la bugetul județului, pentru ca mănăstirea să fie atât un loc de pelerinaj pentru credincioșii romano-catolici, cât și o atracție turistică, prin punerea în valoare atât a vestigiilor istorice care datează de peste un mileniu, cât și a locului de reculegere la cripta uneia dintre cele mai vechi familii nobiliare din județ”, a declarat Adrian Ștef.

DSC_0048

DSC_1295

- Advertisment -

Cele mai populare

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Animalele de companie vs oameni.Călătorii cu stampilă de vaccin

Guvernul britanic pregătește adoptarea ștampilelor de vaccin anti-COVID aplicate pe pașapoartele celor care acceptă să se inoculeze, pentru a putea călători.

Comentarii recente