luni, decembrie 11, 2023
AcasăLocaleAu inceput controalele la produsele de panificatie. Unii patroni au uitat sa...

Au inceput controalele la produsele de panificatie. Unii patroni au uitat sa scada TVA-ul la paine

Acțiuni ale polițiștilor sătmăreni pentru combaterea ilegalităților în domeniul comercializării produselor de panificație.   Polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sprijiniți de polițiști rutieri și de siguranță publică, desfășoară în această perioadă, în întreg județul, acțiuni de combatere și prevenire a ilegalităților ce se comit în domeniul producerii, depozitării și comercializării produselor cerealiere și de panificație. În contextul acestor acțiuni a fost constatată comiterea unor infracțiuni, au fost confiscate autoturisme și bunuri, fiind totodată aplicate și sancțiuni contravenționale.

Astfel, pentru încălcarea dispozițiilor O.U.G. 12/2006 privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței pe filiera cerealelor și a produselor procesate din cereale, au fost aplicate sancțiuni contravenționale al căror cuantum a depășit suma de 35.000 lei. De asemenea, au fost confiscate 3 autovehicule aparținând unor societăți comerciale sau unor întreprinderi individuale care desfășoară activități în acest domeniu. Au fost ridicate în vederea confiscări și produse în valoare de aproximativ 3.500 lei.

Pentru încălcarea altor prevederi legale au mai fost aplicate 15 amenzi, în valoare de peste 1.500 lei.  3 infracțiuni au constatat polițiștii la legea evaziunii fiscale, Legea 241/2005, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma de 700.000 lei. În aceste cazuri se întocmeau facturi fictive, neevidențiate în contabilitatea firmei, urmărindu-se sustragerea de la plata impozitelor și a taxelor, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat.

1 COMENTARIU

  1. Mafiotii dau amenzi tot la mafioti,aia se fac ca uita sa scada TVA-ul si astia merg sa le dea amenzi dupa care la baga in buzunar o suma de bani si sunt prieteni deja,c-am asa merg lucrurile la noi din pacate.Mafioti si talhari pe fata.

Comments are closed.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente