Acasă Locale Stiri Satu Mare Au început pregătirile pentru noul an școlar

Au început pregătirile pentru noul an școlar

Luni, 19 august 2019, prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip a participat la videoconferința convocată de viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ministru al afacerilor interne, interimar, Mihai-Viorel Fifor, împreună cu ministrul educației naționale, interimar, Valer-Daniel Breaz, în vederea analizării și evaluării stadiului pregătirilor pentru începerea noului an școlar 2019-2020.

În cadrul videoconferinţei la care au participat membrii Colegiului Prefectural Satu Mare, şefii structurilor guvernamentale deconcentrate, s-a analizat pregătirea anului şcolar 2019-2020 precum şi implementarea planului “Siguranţa în şcoli”, respectiv a planului de acţiune “Piraţii rutieri”.

La nivelul fiecărui judeţ au fost solicitate date concrete, pentru fiecare unitate administrativ-teritorială, privind unităţile şcolare fără autorizaţii din partea Direcţiei de Sănătate Publică(DSP), respectiv fără avize sau autorizaţii emise de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă(ISU). În acelaşi timp, o atenţie deosebită s-a cerut privind asigurarea încălzirii în şcoli şi verificarea microbuzelor pentru transportul elevilor.

Pe linie de siguranţă şi ordine publică, pentru fiecare comună s-a solicitat un plan detaliat privind măsurile care duc la creşterea gradului de siguranţă în şcoli şi în zonele adiacente.

În judeţul Satu Mare, în acest moment există 14 locaţii în care se desfăşoară activităţi didactice şi care nu au autorizaţie sanitară de funcţionare.

Sub coordonarea prefectului Filip, o comisie formată din reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniu (DSP, ISU, ISJ) se află în teren zilele acestea pentru a acorda sprijinul instituţional de specialitate. De îndată ce se intră în legalitate cu toate aspectele solicitate de către aceste instituţii, şcolile vor primi şi autorizaţiile de funcţionare, astfel încât noul an şcolar să debuteze în condiţii normale în toate unităţile de învăţământ din judeţ.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente