marți, februarie 27, 2024
AcasăLocaleInternationaleAutocar românesc căzut într-o râpă în Muntenegru: 18 persoane și-au pierdut viața

Autocar românesc căzut într-o râpă în Muntenegru: 18 persoane și-au pierdut viața

18 români au murit într-un accident rutier produs în Muntenegru. Aceștia se aflau într-un autocar al cărui șofer a pierdut controlul autovehiculului, din motive necunoscute, și a căzut într-o râpă. Pasagerii erau români, majoritatea persoane în vârstă, care făceau un circuit turistic Serbia-Croația-Muntenegru.

grlo_27337900

Mai mulți oficiali români, printre care Raed Arafat s-au deplasat cu un avion în Muntenegru. La fața locului urmează să ajungă și ministrul de Externe Titus Corlățean. Trei avioane vor fi trimise pentru repatrierea răniților și a trupurilor neînsuflețite, în vreme ce Parchetul a anunțat că a deschis o anchetă.

Parchetul va deschide o anchetă pentru ucidere din culpă în urma accidentului produs, duminică, în Muntenegru. Mai multe detalii AICI. Un pasager aflat în autocarul care s-a prăbușit în Muntenegru, provocând moartea a 19 români, a declarat că șoferul era într-o depășire și avea viteză peste limită în momentul accidentului.

Patru dintre pasagerii răniți în accidentul de autocar din Muntenegru prezintă risc vital și sunt conectați la aparate, anunță reprezentantul clinicii KCCG din Podgorița, citat de site-ul de știri RTCG, potrivit Mediafax. „Patru dintre pasageri prezintă risc vital și sunt conectați la aparate respiratorii”, a declarat medicul Rank Lazovici într-o conferință de presă. „O echipă din România va stabili care pacienți pot fi repatriați cu avionul”, a adăugat oficialul muntenegrean.

În două cazuri grave nu a fost posibilă identificarea victimelor

Directorul firmei de transport care opera autocarul implicat în accident spune că șoferii aveau experiență și că autocarul avea verificările tehnice la zi. Numărul românilor decedați în accidentul din Muntenegru a ajuns la 19, potrivit oficialilor locali, citați de smedia.rs. Informația nu a fost deocamdată confirmată de partea română. Bilnațul a fost revizuit ulterior, la 18 morți.

Evoluția situației cetățenilor români implicați în accidentul rutier din Muntenegru

Ca urmare a tragicului accident petrecut în Muntenegru, Celula de criză organizată la nivelul Ministerului Afacerilor Externe informează că, potrivit datelor comunicate de la fața locului, numărul persoanelor decedate a crescut de la 17 la 18. Ministerul Afacerilor Externe monitorizează permanent evoluția celorlalte persoane implicate în accident, urmând să acorde întreaga asistență necesară. Pentru a veni în sprijinul familiilor victimelor accidentului, reamintim că Celula de criză a pus la dispoziție două linii telefonice, în regim de permanență: un tel-verde gratuit 0800800407 (apelabil doar din România) și un număr apelabil și din străinătate – 0214311259. Liniile telefonice sunt valabile pe toată durata activării acestei Celule de criză

Raed Arafat a declarat că sunt 17 români decedați, alți 8 se află la Terapie Intensivă. O aeronovă Spartan va pleca in Muntenegru.  O aeronavă militară pusă la dispoziție de MApN este pregătită să plece în Muntenegru pentru a aduce cetățenii români răniți în accidentul în care un autocar românesc cu turiști s-a răsturnat într-o prăpastie, a anunțat ministrul Mircea Dușa.

Ministrul Apărării a precizat că, dată fiind distanța mare, aceasta este singura posibilitate de a aduce în țară răniții. Mircea Dușa a spus că aeronava este pregătită ca, la solicitarea Celulei de criză, să efectueze zborul către Muntenegru.

Realitatea.net

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente