miercuri, februarie 28, 2024
AcasăLocaleSfântul Ioan Botezătorul este de azi patronul spiritual al județului

Sfântul Ioan Botezătorul este de azi patronul spiritual al județului

Începând de azi, Sfântul Ioan Botezătorul este patronul spiritual al județului Satu Mare și al tuturor sătmărenilor. Pe Palatul Administrativ au fost amplasate în cursul săptămânii trecute vitralii care îl înfățișează pe Sfântul Ioan Botezătorul, harta județului și harta României, Vitraliile au fost sfințite astăzi de către Prea Sfințitul Iustin Sigheteanul, arhiereu vicar al Maramureșului și Sătmarului alături de episcopul romano-catolic Eugen Schonberger.

Slujba Scarisoara Sfintire Vitrarii (292)

La slujba de sfințire au participat prefectul Eugeniu Avram, președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, vicepreședintele Mircea Govor, viceprimarii Marcela Papici și Radu Roca. Slujba a fost oficiată de PS Iustin Sigheteanul, iar episcopul romano-catolic, Eugen Schomberger a spus rugăciunea ”Tatăl nostru” în limbile română, maghiară și germană.

Vitraliile amplasate în holul Palatului Administrativ, la etajul întâi, la fereastra dintre Consiliul Județean și Prefectură, îl înfățișează pe Sfântul Proroc Ioan Botezătorul, iar de o parte și de alta a sa se află harta României (în stânga) și harta județului Satu Mare (în dreapta).

”Îl avem de astăzi pe Sfântul Ioan Botezătorul ca protector al județului Satu Mare. Ne-am gândit că trebuie să fie protejat județul și noi să primim înțelepciune și să putem primi putere ca să facem bine pentru județul Satu Mare. Eu cred că acest lucru se va întâmpla. Noi suntem convinși că județul Satu Mare este un județ binecuvântat de Dumnezeu. Dumnezeu să binecuvânteze județul Satu Mare și să ne dea înțelepciune și putere să putem realiza tot ce ne-am propus pentru bunăstarea județului și a locuitorilor acestui minunat tărâm”, a declarat Adrian Ștef. Inițiativa conducerii județului a fost apreciată de PS Iustin, care a spus că până în 1948 toate instituțiile publice erau sub patronajul unui sfânt.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente