miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareAvere descoperită la afeceriștii cu jocuri de noroc

Avere descoperită la afeceriștii cu jocuri de noroc

perchezitii

Aproape 500.000 de lei, peste 100.000 de euro, 500 de USD, 2.180 de dolari canadieni, 120 de lire sterline, 596.000 de forinți și 320 de kuna croați au fost ridicați de polițiști, în urma celor 313 percheziții efectuate miercuri, 9 noiembrie, în 29 de județe, printre care și Satu Mare, și în municipiul București, la persoane și firme din domeniul jocurilor de noroc.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, au efectuat 313 percheziții, în 29 de județe și în municipiul București.
Pe lângă bani, oamenii legii au fost ridicat 1 lingou de 1 kg de aur, 1 lingou de 50 de grame de aur, 75 de monede de aur, 21 de monede de argint, 5 insigne de aur și au fost indisponibilizate 77 de aparate de joc neautorizate.

Totodată, au fost descoperite 15 locații în care se exploatau jocuri de noroc fără licență.

În urma administrării probatoriului, opt persoane au fost reținute, iar față de alte 14 a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2013, persoanele în cauză au creat un mecanism infracțional în scopul fraudării bugetului de stat, prin neînregistrarea în contabilitate a tuturor veniturilor obținute din exploatarea aparatelor de jocuri electronice de noroc.

Astfel, veniturile obținute din exploatarea jocurilor de noroc în săli deschise pe rază mai multor localități din 29 de județe din țară ar fi fost diminuate prin intervenții directe asupra mecanismelor ori sistemelor de contorizare ale aparatelor electronice.

Ulterior, sumelor neînregistrate în evidențele contabile le-ar fi fost atribuită o proveniență aparent legală, fiind reintroduse în circuitul economic ca „împrumut asociat” pentru extinderea activităților în domeniul jocurilor de noroc.

La percheziții au participat și polițiști ai Direcției de Investigații Criminale din cadrul I.G.P.R., ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și ai inspectoratelor de poliție județene: Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița — Năsăud, Brașov, Caraș — Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Timiș, Vaslui și Vâlcea, precum și jandarmi.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente