Acasă Locale Internationale Avion cu 148 de persoane la bord s-a prăbușit în Franța

Avion cu 148 de persoane la bord s-a prăbușit în Franța

avion

Un avion Airbus A320 al companiei Germanwings, care circula de la Barcelona către Dusseldorf și avea 148 de persoane la bord, s-a prăbușit marți în regiunea Barcelonnette, în sudul Franței, relatează presa franceză. Avionul aparține companiei germane Germanwings, filiala low-cost a companiei aeriene Lufthansa.

Direcția Generală a Aviației Civile (DGAC) și jandarmeria franceză au confirmat că un Airbus A320 s-a prăbușit în regiunea Barcelonnette, în sudul Franței, scrie Le Figaro în ediția electronică.

Avionul aparține companiei germane Germanwings. Însă compania a scris pe Twitter că deocamdată nu are o confirmare oficială a prăbușirii. „Am aflat recent despre informațiile din presă care speculează cu privire la un incident, deși noi nu avem încă informații proprii confirmate”, a precizat Germanwings.

14:25 – Cel puțin 45 dintre pasagerii avionului Germanwings au nume spaniole

Cel puțin 45 dintre pasagerii avionului Airbus 320 al companiei Germanwings care s-a prăbușit marți dimineața în sudul Franței au nume spaniole, au anunțat surse din cadrul Guvernului de la Madrid, citate de El Mundo, în ediția electronică.

Pentru moment nu s-a putut stabili dacă aceste persoane sunt de naționalitate spaniolă. Potrivit surselor citate, la bordul avionului se aflau și doi bebeluși.

Vicepremierul Soraya Saenz de Santamaria, a anunțat marți la Sevilla că a fost creată o celulă de criză pentru a obține cât mai repede o listă cu numele victimelor.

În plus, Ministrul Muncii, Fatima Banez, se va deplasa la locul producerii accidentului.

14:00 – Elicopterele trimise în zonă au reperat epava avionului

Elicopterele trimise în zona în care s-a prăbușit avionul au reperat epava aparatului de zbor și câteva cadavre în jurul acesteia, a anunțat secretarul de stat pentru Transporturi Alain Vidalies, citat de Europe1 în pagina electronică.

„Avionul a fost reperat. Acesta s-a prăbușit într-o zonă inaccesibilă pe cale rutieră”, a declarat pentru Europe1 secretarul de stat. „Nimeni nu a putut ajunge la avion până la ora la care vorbim. Pur și simplu, survolarea cu elicopterele a permis reperarea carcasei avionului și a câtorva cadavre în jurul avionului”, a adăugat Vidalies.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet, citat de France TV, locul accidentului aviatic este greu accesibil deoarece „unele drumuri sunt înzăpezite”.

- Advertisment -

Cele mai populare

Messi a marcat și i-a adus un omagiu lui Maradona

Barcelona a jucat duminică contra echipei Osasnuna. Formația antrenată de Ronald Koeman s-a impus cu scorul de 4...

Lewis Hamilton se impune într-o cursă nebună

Campionul mondial Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, o cursă pe care...

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Comentarii recente