Acasă Locale Stiri Satu Mare Edil orădean vs.edil careian. Economie vs. risipă

Edil orădean vs.edil careian. Economie vs. risipă

teatru-carei-acoperis

In cadrul unei recente conferinte  de presă, primarul Oradei, Ilie Bolojan, a anunțat că va  rupe contractul cu societatea Marconst din Marghita,cea  care are contracte  de lucrări și  în municipiul Carei.

“Până la ședința extraordinară de Consiliu Local, care va avea loc joi, vom rezilia contractul cu Marconst! Marconst va plăti penalități consistente”  a afirmat  primarul Ilie Bolojan la  conferința de presă de luni 23 martie, potrivit ebihoreanul.ro. Decizia vine în urma proastei calități a lucrărilor prestate de către executantul amintit la Pasajul Vulturul Negru, mai ales a mozaicului reabilitat de mântuială.

La aceiași conferință de presă, edilul orădean a dat dovadă de spirit gospodăresc și a afirmat că o parte din noile lucrări de punere în valoare a mozaicului din pasaj,vor fi suportate din penalitățile pe care le va plăti Marconst și care se ridică la 5.640 euro pe zi de întârziere potrivit contractului semnat de părți.

Cu totul alta este situația la Carei, municipiu cu primar UDMR, unde clauzele contractelor  semnate cu  aceiasi firmă marghiteană nu sunt respectate în cazul penalizărilor prevăzute pentru întârzieri și lucrări necorespunzătoare. Pentru primarul careian nu este o prioritate economisirea banului careian dacă se lasă cu penalități pentru anumite firme …simpatice lui.

Firma Marconst a efectuat lucrările  pentru realizare parc din jurul Monumentului Ostașului Român și nu numai că a practicat prețuri astronomice pentru lucrările de pavare dar  au existat probleme legate de plățile  lucrărilor, unele fiind efectuate înainte de recepție.

Firma Marconst a câștigat licitația de executare a lucrărilor la Teatrul Municipal unde proiectul inițial a fost modificat fără a se solicita în prealabil aprobarea ADR NV.

La ora actuală este o liniște totală la Teatrul Municipal Carei, obiectiv  reabilitat din fonduri europene și care ar fi trebuit finalizat la sfârșitul lunii mai 2015.  Firma în cauză beneficiază de susținere din partea primăriei Carei care îi permite  să demareze lucrări înainte ca acestea să fie aprobate de Consiliul Local.

Lucrarea din incinta parcului are ca beneficiar Asociația Equus, administrată de o angajată a primăriei Carei, al cărei soț este tot angajat la primăria Carei. Cu alte cuvinte, afaceri în familie pe bani publici. Guvernul Ponta admite  doar derapajele  de la legalitate în Republica de la Carei… și chiar trimite fonduri consistente  pentru lucrări la un obiectiv la care a fost tăiată deja panglica inaugurală ce consfințea finalizarea lucrărilor. Obiectivul este noua locație a primăriei.

- Advertisment -

Cele mai populare

Messi a marcat și i-a adus un omagiu lui Maradona

Barcelona a jucat duminică contra echipei Osasnuna. Formația antrenată de Ronald Koeman s-a impus cu scorul de 4...

Lewis Hamilton se impune într-o cursă nebună

Campionul mondial Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, o cursă pe care...

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Comentarii recente