sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăsusBăsescu cere Rusiei să înceteze sprijinul pentru trupele separatiste paramilitare din Ucraina

Băsescu cere Rusiei să înceteze sprijinul pentru trupele separatiste paramilitare din Ucraina

Președintele Traian Băsescu consideră că Federația Rusă sprijină escaladarea conflictului din estul Ucrainei și cere acestui stat să înceteze imediat orice fel de sprijin pentru trupele separatiste paramilitare pro-ruse și să-și asume controlul total al frontierei ruso-ucrainene.

„Președintele României, domnul Traian Băsescu, a luat act cu îngrijorare de amplificarea crizei din estul Ucrainei ca urmare a faptului că prin frontiera ruso-ucraineană, pe segmentul său estic, pe teritoriul ucrainean au pătruns trupe de combatanți și material militar greu. O asemenea situație antrenează responsabilitatea majoră și directă a Federației Ruse în legătură cu escaladarea conflictului din estul Ucrainei, soldat cu morți, răniți și suferințe în rândul populației civile”, se arată într-un comunicat al Președinției.

Președintele României consideră că Federația Rusă sprijină escaladarea conflictului din estul Ucrainei prin tolerarea trecerii peste frontiera de stat a combatanților și a echipamentului militar.

„Domnul președinte Traian Băsescu consideră că Federația Rusă sprijină escaladarea conflictului din estul Ucrainei prin tolerarea trecerii peste frontiera de stat a combatanților și a echipamentului militar. Federația Rusă este, astfel, responsabilă de întreținerea conflictului dintre structurile paramilitare separatiste și armata ucraineană. Președintele României, domnul Traian Băsescu, cere Federației Ruse să înceteze imediat orice fel de sprijin pentru trupele separatiste paramilitare pro-ruse și să-și asume controlul total al frontierei ruso-ucrainene pentru a contribui la stabilizarea situației din estul Ucrainei”, se arată în mesajul citat de Președinție.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente