29.8 C
New York City
vineri, august 19, 2022
AcasăsusBăsescu: Guvernarea Ponta, catastrofală. Nu l-aș mai desemna pe Ponta dacă și-ar...

Băsescu: Guvernarea Ponta, catastrofală. Nu l-aș mai desemna pe Ponta dacă și-ar depune mandatul

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, că guvernarea Ponta este catastrofală, pentru că a introdus acciza suplimentară la carburant și 35 de noi taxe, el precizând că dacă președintele PSD și-ar depune mandatul de premier, nu l-ar mai desemna încă o dată pentru această funcție.

Întrbat la B1TV cum caracterizează guvernarea Ponta, Băsescu a răspuns: „Catastrofală”. El a spus că acciza suplimentară la carburant și cele 35 de noi taxe introduse de Guvern sunt frâne puse creșterii economice.

Băsescu a ținut să spună că dacă Victor Ponta și-ar depune, ipotetic, mandatul de premier, atunci el, ca președinte, nu l-ar desemna din nou pentru șefia Guvernului pe actualul președinte al PSD. „Dar în urma unor alegeri e altceva. Când a câștigat alegerile cu 70% nu e corect ca președinte să spui «Nu, eu desemnez pe cineva de la PDL, care a luat 16%»”.

El a mai spus, pe de altă parte, că ministrul Rovana Plumb minte când spune că actuala guvernare a creat 50.000 de locuri de muncă. „Și e o femeie la o vârstă când nu mai poți să minți”, a spus Băsescu, precizând că au fost pierdute 120.000 de locuri de muncă, deci bilanțul este unul negativ.

Întrebat despre tinerii din PSD, el a spus că aceștia par a fi pervertiți. Legat de Mihai Sturzu, președintele a spus că acesta ar putea face un tandem cu Bianca Drăgușanu.

Pe de altă parte, Traian Băsescu l-a atacat și pe Crin Antonescu, căruia a ținut să îi transmită că este într-o cădere puternică. „Îi spun că va cădea, este pe tobogan”, a spus Băsescu, menționând că Antonescu are probleme de „background” din perspectiva comunității interbaționale.

Potrivit acestuia, cei din PNL care sunt de stânga vor pleca, urmându-l pe Călin Popescu Tăriceanu, fostul premier reprezentând „aripa bolșevică” din PNL.

Băsescu a precizat că este nevoie de o alianță de dreapta, între partidele de pe acestă parte, ca o contrapondere la stânga reprezentată de PSD. Potrivit președintelui, inclusiv PNL poate intra în această alianță, dacă reușește să treacă la PPE, dar are probleme de credibilitate mari.

2 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente