Acasă sus Băsescu: Guvernarea Ponta, catastrofală. Nu l-aș mai desemna pe Ponta dacă și-ar...

Băsescu: Guvernarea Ponta, catastrofală. Nu l-aș mai desemna pe Ponta dacă și-ar depune mandatul

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, că guvernarea Ponta este catastrofală, pentru că a introdus acciza suplimentară la carburant și 35 de noi taxe, el precizând că dacă președintele PSD și-ar depune mandatul de premier, nu l-ar mai desemna încă o dată pentru această funcție.

Întrbat la B1TV cum caracterizează guvernarea Ponta, Băsescu a răspuns: „Catastrofală”. El a spus că acciza suplimentară la carburant și cele 35 de noi taxe introduse de Guvern sunt frâne puse creșterii economice.

Băsescu a ținut să spună că dacă Victor Ponta și-ar depune, ipotetic, mandatul de premier, atunci el, ca președinte, nu l-ar desemna din nou pentru șefia Guvernului pe actualul președinte al PSD. „Dar în urma unor alegeri e altceva. Când a câștigat alegerile cu 70% nu e corect ca președinte să spui «Nu, eu desemnez pe cineva de la PDL, care a luat 16%»”.

El a mai spus, pe de altă parte, că ministrul Rovana Plumb minte când spune că actuala guvernare a creat 50.000 de locuri de muncă. „Și e o femeie la o vârstă când nu mai poți să minți”, a spus Băsescu, precizând că au fost pierdute 120.000 de locuri de muncă, deci bilanțul este unul negativ.

Întrebat despre tinerii din PSD, el a spus că aceștia par a fi pervertiți. Legat de Mihai Sturzu, președintele a spus că acesta ar putea face un tandem cu Bianca Drăgușanu.

Pe de altă parte, Traian Băsescu l-a atacat și pe Crin Antonescu, căruia a ținut să îi transmită că este într-o cădere puternică. „Îi spun că va cădea, este pe tobogan”, a spus Băsescu, menționând că Antonescu are probleme de „background” din perspectiva comunității interbaționale.

Potrivit acestuia, cei din PNL care sunt de stânga vor pleca, urmându-l pe Călin Popescu Tăriceanu, fostul premier reprezentând „aripa bolșevică” din PNL.

Băsescu a precizat că este nevoie de o alianță de dreapta, între partidele de pe acestă parte, ca o contrapondere la stânga reprezentată de PSD. Potrivit președintelui, inclusiv PNL poate intra în această alianță, dacă reușește să treacă la PPE, dar are probleme de credibilitate mari.

2 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Sfântul Dimitrie-Dumitru

În luna octombrie, în ziua a douazeci si sasea, pomenirea Sfântului slavitului Marelui Mucenic Dimitrie (Dumitru), izvorâtorul de mir si facatorul de...

Trecerea la ora de iarnă.Cum facem față tulburărilor de somn?

Trecerea la ora de iarnă poate avea efecte neplăcute asupra multor persoane, cum ar fi tulburările de somn și de dispoziție.

De ce se teme Donald Trump de votul prin corespondență?

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din SUA mai mult ca sigur nu va fi cunoscut în seara de după închiderea urnelor așa cum s-a...

Pandemia îndatorează puternic ţările UE. România, la mijlocul clasamentului

Datoria publică a avansat în UE, în ultimul an, până la 87,7% din PIB-ul Uniunii (T2/2020), cu opt puncte procentuale peste nivelul...

Comentarii recente