marți, iulie 16, 2024
AcasăLocaleBăsescu: Regionalizarea nu cred că se face

Băsescu: Regionalizarea nu cred că se face

Președintele Traian Băsescu a declarat că nu crede că regionalizarea va putea fi realizată de USL, „un uriaș de 70% în Parlament” care și-a arătat „limitele”, apreciind că formațiunea nu poate genera „progres”, având „o dimensiune mică din interiorul majorității și lipsă de viziune”.

Nu cred că se va face, acest uriaș de 70% din Parlament și-a arătat limitele, este incapabil să genereze progres pentru România. Reorganizarea administrativă și o Constituție modernă care să simplifice instituțiile statului, inclusiv Parlamentul, ar fi fost proba că această majoritate uriașă își poate depăși dimensiunea mică din interiorul majorității și lipsa de viziune. Au probat că nu pot, din păcate, și România a pierdut o ocazie extraordinară, pentru că este foarte puțin probabil să mai ai o majoritate de 70% în următoarele cicluri electorale”, a afirmat Băsescu, la Digi 24.

Șeful statului a apreciat că ministrul Liviu Dragnea a început „greșit” procesul pentru regionalizare, deoarece a declanșat demersul de la vârf spre bază.

„Am văzut chestiunile ridicole în care baronii județeni se băteau care să fie șeful regiunii. Asta a arătat cât de puțin înțeleg din nevoie de reorganizare administrativă”, a susținut președintele.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente