Acasă Locale Nationale Băsescu: Tăriceanu a făcut un grav abuz în cazul Șova

Băsescu: Tăriceanu a făcut un grav abuz în cazul Șova

traian-basescu

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut în cazul Șova un grav abuz în serviciu, încălcând și decizii anterioare ale CC, afirmă fostul președinte Traian Băsescu, pe Facebook, adăugând că „această slugă a lui Victor Viorel Ponta” trebuie să ajungă urgent în fața justiției.

El și-a completat ulterior declarația, într-o intervenție la postul B1 TV, spunând că în cazul lui Tăriceanu ar trebui formulată o plângere penală pentru abuz în serviciu și apreciind că nici nu va fi emisă o hotărâre a Senatului în acest caz, deoarece s-a considerat că „nu s-a votat”, astfel că PNL nu va avea ce să atace la Curtea Constituțională.

„Acesta este trucul: pentru că nu s-a votat, nu avem hotărâre. Dacă Tăriceanu a considerat că nu s-a votat, nu există un motiv să emiți o hotărâre și, atunci, nu avem hotărâre. E un truc. Domnii liberali nu o să aibă ce să atace, că nu va fi hotărâre”, a spus Băsescu.

Senatul nu a încuviințat arestarea preventivă a lui Dan Șova, din cele 151 de vorturi exprimate fiind înregistrate 79 de opțiuni „pentru”, 67 „contra”, iar cinci voturi au fost anulate.

Votul a fost secret, cu bile

Potrivit anunțului oficial făcut în plen, în urma numărătorii voturilor, ca urmare a faptului că nu a fost întrunit votul majorității senatorilor, Senatul nu a încuviințat arestarea preventivă a lui Dan Șova.

”S-a hotărât că se votează cu majoritate normală, pentru legi organice. La domnul Șova nu s-a întrunit numărul de voturi”, a spus senatorul liberal Cristian Bodea, după votul din Senat, precizând că decizia a fost a președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Partidul Național Liberal vrea să atace la Curtea Constituțională decizia Senatului de respingere a cererii DNA pentru încuviințarea arestării preventive a lui Dan Șova, în acest moment căutând soluții juridice pentru a demara acest demers.

Potrivit surselor citate, liberalii caută soluții juridice pentru contestarea acestui vot, întrucât nu respectă articolul din Constituție care prevede că decizia Camerei în cazul încuviințării arestării se face cu majoritatea celor prezenți în plen.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a anunțat, ulterior, că analizează în cel mai scurt timp soluția și pâghiile contestării la Curtea Constituțională a votului în cazul Dan Șova cu privire la interpretarea dată numărului de voturi necesar pentru ridicarea imunității senatorului PSD.

Procurorul șef al DNA a trimis în 13 martie procurorului general al Parchetului instanței supreme referatul pentru sesizarea Parlamentului, ca acesta să încuviințeze reținerea și arestarea preventivă a senatorului PSD Dan Șova, pentru trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu.

Anchetatorii cer încuviințarea reținerii și arestării senatorului în dosarul privind contractele încheiate de firma sa de avocatură cu complexurile Turceni și Rovinari.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente