sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăsusBătălia pentru primării. Cine a câștigat alegerile în marile orașe?

Bătălia pentru primării. Cine a câștigat alegerile în marile orașe?

Românii cu drept de vot și-au ales duminică, 9 iunie, primarii, consilierii locali și municipali, europarlamentarii și președinții consiliilor județene. Prezenţa la urne pe ţară la alegerile locale a fost, duminică, până la ora 22.00, de 49,95%, conform datelor transmise de Biroul Electoral Central.

UPDATE 12.55: Datele parţiale AEP arată că Lia Olguţa Vasilescu, candidatul PSD, câştigă cel de-al patrulea mandat de primar al municipiului Craiova, cu 55% din voturi.

UPDATE 12.50: Primarul municipiului Târgovişte, Daniel Cristian Stan, candidat din partea PSD pentru un nou mandat, a fost reales cu peste 80% dintre voturile exprimate, după numărarea voturilor în 64 din cele 65 de secţii, potrivit datelor publicate de Autoritatea Electorală Permanentă, notează Agerpres.

UPDATE 12.42: În municipiul Sibiu, Astrid Fodor, primarul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), rămâne în funcţie după alegerile locale, potrivit rezultatelor numărătorii paralele ale candidatului independent de pe locul doi, Alexandru Găvozdea, dar şi ale PNL.

UPDATE 12.30: Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, membru PSD, a câştigat cel de-al treilea mandat cu un scor de 82,49%, potrivit numărătorii paralele.

 UPDATE 12.00: Primarii din Zalău (Ionel Ciunt), Şimleu Silvaniei (Cristian Lazăr) şi Jibou (Dan Ghiurco) au fost reconfirmaţi în funcţie, în urma alegerilor de duminică, potrivit datelor provizorii făcute publice de către Autoritatea Electorală Permanentă, după centralizarea voturilor din toate secţiile de votare din oraşele amintite.

UPDATE 11. 40:  Raul Urdă a obţinut cel de-al doilea mandat la Primăria oraşului Întorsura Buzăului pe lista alianţei USR-PNL, potrivit Agerpres.

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România a câştigat însă detaşat majoritatea primăriilor din judeţul Covasna la alegerile locale de duminică, inclusiv Sfântu Gheorghe,  Târgu Secuiesc şi orașul Covasna, potrivit numărătorii paralele parţiale realizate de UDMR.

UPDATE ora 11.30: La Galaţi, fotoliul de primar a fost câştigat de edilul în funcţia Ionuţ Pucheanu (PSD), cu 64,83% din voturi, obţinând astfel al treilea mandat, potrivit numărătorii paralele a PSD Galaţi. 

UPDATE ora 11.15: Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, candidat al Partidului Social Democrat, a câştigat un nou mandat în  urma alegerilor de duminică, arată rezultatele provizorii de pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente.

UPDATE ora 10: Nicuşor Dan a câştigat un nou mandat la Primăria Municipiului Bucureşti, obţinând 46,88% din voturi (262.349), după numărarea voturilor din 1.021 de secţii, potrivit rezultatelor parţiale publicate pe site-ul AEP, luni dimineaţa.

La Cluj-Napoca, candidatul PNL Emil Boc a câștigat un nou mandat, mai precis al șaselea. Primarul în funcție al municipiului Cluj Napoca a ieșit învingător cu 45% din voturile exprimate, potrivit numărătorii paralele realizate de liberali. 

Prezența la urne la alegerile locale din 2024 a fost în Municipiul Cluj Napoca de 54,71%. 

De asemenea, candidatul Alianței Dreapta Unită, Dominic Fritz, a obținut al doilea mandat la Primăria Timișoara, conform rezultatelor parțiale.

Prezența la urne a fost de 45,67 % la alegerile locale 2024 în Municipiul Timișoara.   

Potrivit rezultatelor parțiale, actualul edil al Constanței, Vergil Chițac, a obținut un nou mandat, cu 29,6% din voturile exprimate, conform Ziua de Constanța. 

Liberalul Mihai Chirica va fi, de asemenea, la cârma Primăriei Iași pentru încă patru ani. Potrivit Ziarul de Iași, edilul a obținut noul mandat ca primar al Iașiului cu 32,6% din voturi. 

George Scripcaru a câștigat Primăria Brașovului. Conform Biz Brașov, primarul în funcție al Brașovului, Allen Coliban, a pierdut în fața lui Scripcaru cu mai bine de 4.000 de voturi. 

Primăria Oradea a fost câștigată de Florin Birta, potrivit rezultatelor parțiale citate de Bihon.ro. După centralizarea rezultatelor din 91 de secții de votare dintre cele 145, Birta a câștigat cu 66,77% din voturi. 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente