Acasă reportaje Beneficiile consumului de mărar

Beneficiile consumului de mărar

Primăvara este un moment cum nu se poate mai potrivit pentru a ne recăpăta tonusul şi buna dispoziţie, dar şi de a scăpa de kilogramele în plus acumulate peste iarnă.

Originar din bazinul mediteraneean, unde mai creşte încă în stare sălbatică, mărarul poartă mănunchiuri bogate de frunze subţiri care pornesc din tulpinile crestate şi scobite. La mijlocul verii, el are flori mici, galbene, adunate în inflorescenţe asemănătoare unor umbrele, urmate de cantităţi mari de seminţe mici, ovale, plate şi crestate, care sunt apoi luate de vânt.

Frunzele se folosesc la prepararea de cataplasme şi comprese. Seminţele se recoltează când sunt coapte, apoi sunt uscate într-un loc umbros, pentru ca substanţele lor chimice să rămână active. Ele sunt folosite la prepararea de infuzii, tablete, tincturi şi pulberi. De asemenea, din ele se extrage un ulei esenţial.

- Advertisment -

Cele mai populare

Din iubire nesfârșită faţă de om…

Sărbătoarea Naşterii Domnului este un prilej de întărire a comuniunii, de întrajutorare și de fapte de milostenie, care sunt roade ale dreptei credințe, mărturii concrete...

Guvernul Cîțu a depus jurământul

Guvernul PNL - USR-PLUS - UDMR, condus de Florin Cîțu, a trecut de votul Parlamentului. Au fost 260 de voturi pentru și...

Condiții de călătorie în Marea Britanie după 1 ianuarie

Românii vor putea intra în Marea Britanie pentru șederi de scurtă durată, adică în scop turistic sau în vizită, pentru o perioadă...

Vitamina D, esenţială pentru imunitate

Vitamina D ne ridică moralul, dar ne întăreşte şi imunitatea, ferindu-ne de viroze şi alte infecţii respiratorii. Însă nivelul acestei vitamine poate...

Comentarii recente