vineri, aprilie 19, 2024
AcasăreportajeBeneficiile consumului de mărar

Beneficiile consumului de mărar

Primăvara este un moment cum nu se poate mai potrivit pentru a ne recăpăta tonusul şi buna dispoziţie, dar şi de a scăpa de kilogramele în plus acumulate peste iarnă.

Originar din bazinul mediteraneean, unde mai creşte încă în stare sălbatică, mărarul poartă mănunchiuri bogate de frunze subţiri care pornesc din tulpinile crestate şi scobite. La mijlocul verii, el are flori mici, galbene, adunate în inflorescenţe asemănătoare unor umbrele, urmate de cantităţi mari de seminţe mici, ovale, plate şi crestate, care sunt apoi luate de vânt.

Frunzele se folosesc la prepararea de cataplasme şi comprese. Seminţele se recoltează când sunt coapte, apoi sunt uscate într-un loc umbros, pentru ca substanţele lor chimice să rămână active. Ele sunt folosite la prepararea de infuzii, tablete, tincturi şi pulberi. De asemenea, din ele se extrage un ulei esenţial.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente