Acasă Cosul cu vipere Coș cu VIP-ere - Școala, vai de ea

Coș cu VIP-ere – Școala, vai de ea

Dacă tot a început școala, nu de multă vreme, o problemă care se împute pe zi e trece este cea a învățământului atât din Satu Mare cât și din țară.
Tot mai mulți părinți declară că și-ar retrage copiii, ca să învețe acasă pe cheltuiala proprie (oricum școala ”gratuită” costă o avere) pentru că sistemul a ajuns de mare rahat și produce în ultima vreme mai multe non-valori decât adevărați oameni.
Am analizat puțin porcăriile ce se studiază în clasele 8-12 și mi-a venit să vomit tot prânzul pe cartea de istorie ce o aveam la budă.
Doar materii prostești pe care, vrei nu vrea ți le bagă pe gât programa, adică, decât să studieze copiii lucruri concrete, o meserie sunt aburiți cu ”Frații Jderi”, din care nu pricep oricum nimic.

Pe profesori sincer, îi cam doare la rozetă, ei își iau salariile, banii din meditații și servus, cu ce rămân elevii în cap nu-i stres, oricum marile ”romane” au fost scrise în acest secol de pușcăriașii care poate nu aveau nici 5 clase, apoi de ce am crede că sistemul ăsta ne duce spre reușită.
Desigur, să înveți acasă are și dezavantaje. 1. Dacă nu ți-ai făcut tema, nu poți minții că ai uitat caietul acasă. 2. Dacă ai chef să chiulești, fugi de acasă? 3. Nu vei ști cum arată fundul profesoarei de română și care este ultima modă.

Glumim, glumim dar asta este realitatea. Să nu credeți că mai sus, pe la inspectorat e mai bine și acolo sunt din ăia cu diplome cumpărate de la Spiru, sau Goldiș.
Cine e de vină pentru acest haos?
Politicienii evident, care nu au dat și nu dau doi bani pe învățământ.
Pentru ei profesorii sunt niște votanți care pot fi prostiți cu creșteri de salarii penibile, mereu săraci, iar elevii, care trebuie să fie cât mai idioți și ușor de manipulați.
Rușine sistem politic bazat pe spăgi electorale, că ați distrus tot și v-ați sters la cur cu învățământul și cu viitorul copiilor.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente