duminică, iulie 21, 2024
AcasăLocaleInternationaleBerlusconi, condamnat la ÎNCHISOARE în procesul Mediaset

Berlusconi, condamnat la ÎNCHISOARE în procesul Mediaset

Curtea de Casație din Italia a confirmat condamnarea la patru ani de închisoare în cazul lui Silvio Berlusconi în procesul Mediaset. Berlusconi, în vârstă de 76 de ani, nu va ajunge în închisoare din cauza vârstei înaintate. Acesta fusese condamnat în prima instanță și în apel la patru ani de închisoare pentru fraudă fiscală, cu o interdicție de cinci ani privind deținerea de funcții publice.

Pedeapsa de condamnare la închisoare a fost confirmată de instanța supremă, care a decis rejudecarea la Curtea de Apel din Milano a sancțiunii suplimentare, cea de interzicere a funcțiilor publice.

  În privința condamnării la închisoare, trei din cei patru ani beneficiază de o amnistie, astfel că Berlusconi ar avea de executat doar un an de închisoare, pe care aproape sigur nu îl va ispăși, dată fiind vârsta înaintată. Însă fostul premier italian ar putea fi plasat în arest la domiciliu sau ar putea efectua muncă în folosul comunității. Aceasta este însă prima condamnare definitivă pentru Silvio Berlusconi de la intrarea în politică în 1994.

Împreună cu Berlusconi au fost condamnați foști directorii executivi ai trustului Mediaset Daniele Lorenzano și Gabriella Galetto, precum și producătorul cinematografic Frank Agrama.

Cazul se referă la achiziționarea de către trustul Mediaset a drepturilor de difuzare a aproximativ 3.000 de filme produse de companii precum Paramount si Fox.

Trustul Mediaset, aparținând familiei lui Silvio Berlusconi, a fost găsit vinovat că a cumpărat drepturi de difuzare, în intervalul 1995 – 1998, la prețuri majorate intenționat, prin intermediul unor companii offshore, în scopul comiterii unor fraude fiscale.

Este improbabil ca Berlusconi să ajungă în închisoare, în contextul vârstei înaintate. Însă fostul premier italian ar putea fi plasat în arest la domiciliu sau ar putea efectua muncă în folosul comunității.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente