miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareBiblioteca Județeană Satu Mare; „Citește și dă mai departe la schimb de...

Biblioteca Județeană Satu Mare; „Citește și dă mai departe la schimb de carte”

Biblioteca Județeană Satu Mare demarează a doua acțiune de schimb de carte din acest an. Sub genericul „Citește și dă mai departe la schimb de carte”, evenimentul se va derula miercuri, 24 mai, în intervalul orar 1300-1500, la Sediul central, în fața Sălii de lectură „Gheorghe Bulgăr”, la Filiala nr. 1 de pe Strada Brândușa nr. 17 și la Filiala nr. 2 „Lucian Blaga” de pe Bulevardul Independenței nr. 42-44.
Activitatea este organizată la inițiativa bibliotecarilor de la Secția de împrumut pentru adulți, fiind adoptată apoi de către bibliotecarii din filialele de cartier, având scopul de a intermedia întâlnirea dintre carte, lectură și membrii comunității sătmărene, într-o manieră inedită.
Sătmărenii care vor să se alăture acestui eveniment, vor avea posibilitatea de a-și alege de pe standuri cărțile dorite în vederea completării bibliotecii personale, și de a lăsa alte cărți, în schimb.
Publicațiile care fac obiectul schimbului provin din donații de la cititori, ca urmare a campaniilor derulate anterior, „Pedalez pentru bibliotecă” și „Dar din darul sătmărenilor”, cuprind segmete din toate domeniile cunoașterii, însă cele mai numeroase aparțin literaturii române și universale.
O mare parte din cărțile donate de sătmăreni au fost selectate de către bibliotecari în vederea completării colecțiilor Bibliotecii Județene Satu Mare cu titluri care nu se regăseau pe rafturi, sau pentru înlocuirea exemplarelor uzate cu unele mai bine păstrate și conservate.
La prima activitate similară din acest an au fost înregistrați 240 de participanți, iar numărul cărților selectate a depășit valoarea de 300.
Pe parcursul anului 2017 vor mai fi organizate astfel de acțiuni, în fiecare lună calendaristică, până în luna octombrie, inclusiv.
Conducera și colectivul Bibliotecii Județene Satu Mare, aduc, pe această cale, mulțumiri donatorilor.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente