Acasă Locale Stiri Satu Mare Bibliotecarii sătmăreni vor fi spiridușii Moșului pentru copiii din Terebești

Bibliotecarii sătmăreni vor fi spiridușii Moșului pentru copiii din Terebești

Biblioteca Județeană Satu Mare și Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – Filiala Satu Mare, organizează luni, 23 decembrie, de la ora 0930, la Biblioteca „Nae Antonescu” din comuna Terebești, acțiunea caritabilă „Moș Crăciun, darnic și bun, ajunge la toți copiii”.

Sub genericul „Colindul bibliotecii”, seria activităților de acest gen, întreprinse de bibliotecarii sătmăreni, a început în anul 2015, reușind să aducă, în pragul Crăciunului, un strop de bucurie persoanelor aflate în dificultate. De această dată, organizatorii au decis să-și îndrepte atenția spre localitatea Terebești pentru că aici au identificat, prin mijlocirea bibliotecarei Monica Czegenyi, o numeroasă comunitate de copii nevoiași, însă dornici de a învăța și experimenta lucruri noi prin intermediul serviciilor oferite de biblioteca publică.

Biblioteca locală din comuna Terebești a aderat la Programul „Biblionet – Lumea în biblioteca mea”, fapt ce i-a facilitat bibliotecarei Monica Czegenyi posibilitatea de a participa la numeroase cursuri de formare profesională. Rezultatul participării la aceste cursuri s-a materializat în livrarea de ateliere de storytelling și cursuri de alfabetizare pentru diferite categorii de public, prin metode de educație non formală. Astfel, Biblioteca „Nae Antonecu” din comuna Terebești a devenit un adevărat centru cultural, social, de informare și de învățare pe tot parcursul vieții pentru foarte mulți membri din comunitate, în special pentru copiii și tinerii proveniți din medii sociale defavorizate.

„Gestul nostru de a-i recompensa cu mici daruri, acum, în pragul Sărbătorilor de iarnă, pe acești copii, dornici să-și depășească condiția prin carte, studiu și lectură, este unul firesc. De asemenea, prin această activitate, dorim să transmitem autorităților finanțatoare, mesajul că biblioteca este pentru oameni și unește oameni, iar bibliotecarul, prin munca, implicarea și strădania lui, este partener activ în viața comunității.”, este opinia reprezentanților Bibliotecii Județene Satu Mare.

La eveniment, alături de copiii și gazdele de la Terebești, din partea organizatorilor vor patricipa: Lacrima Istrăuan, managerul Bibliotecii Județene Satu Mare; Raluca Istrate, președintele filialei Satu Mare a ANBPR și Tarța Violeta, șef serviciu.
Acțiunea caritabilă este susținută prin sprijinul acordat cu generozitate de următorii sponsori: Nicovid, Derșidan, Fabrica de ciocolată „Mueller&Prietenii” din Odoreu, Fabrica de pufuleți din Micula, Cofetăria „Festina Lente”, S.C. Bic Fruit Cristina și S.C. Heres Selini S.R.L.

Articolul precedentProgramul autobuzelor de sărbători
Articolul următorAdoptă un cățel
- Advertisment -

Cele mai populare

România feerică

Hotelul e pentru cei care nu se pot lipsi de confort, cortul e pentru aventurieri dar pentru nonconformişti, pentru cei care preferă...

Atac puternic la familia tradițională

Un nou atac la familia tradițională: Comisarul pentru Drepturile Omului din cadrul CEDO declară că ”absența recunoașterii pentru cuplurile de același sex...

Comunicat de presă-Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva

Venind în întâmpinarea celor ce-și vor îndrepta pașii spre Iași pentru a participa la această sărbătoare și ținând cont și de deciziile...

Măsuri extraordinare de desfășurare a alegerilor

Votarea se desfăşoară după anumite reguli de protecţie sanitară impuse de autorităţi în contextul pandemiei, care presupun purtarea măştii, dezinfectarea, dar şi...

Comentarii recente