Acasă Locale Bombe găsite în pădurile din judeţul Satu Mare

Bombe găsite în pădurile din judeţul Satu Mare

În cursul zilei de marţi, 8 iunie 2021, un sătmărean din localitatea Săcăşeni s-a dus în pădurea Heresteţ să culeagă ciuperci. Mare a fost mirarea bărbatului atunci când pe lângă ciuperci, a găsit şi bombe.

Patru proiectile rămase din Al Doilea Război Mondial a găsit bărbatul. Acesta a alertat autorităţile care s+au deplasat la faţa locului pentru a le ridica.

”Astăzi, în jurul orei 10:00, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Someș” al județului Satu Mare a intervenit pentru asanarea teritoriului, de 4 proiectile, în pădurea Heresteț din localitatea Săcășeni. Mai precis, este vorba despre 2 proiectile perforante de calibru 75 mm, 1 proiectil exploziv de calibru 76 mm și 1 proiectil perforant de calibru 85 mm.Muniția a fost găsită în pădure, de către un cetățean în timp ce se afla la cules de ciuperci. Acesta a anunțat autoritățile, iar o echipă specializată în astfel de intervenții s-a deplasat la fața locului. Proiectilele, rămase din Al Doilea Război Mondial, au fost ridicate și transportate la depozitul de muniții rămase neexplodate din Carei, urmând să fie distruse.„ transmite biroul de presă al ISU ”Someș” Satu Mare.

- Advertisment -

Cele mai populare

Apă gratis pentru trecători la Tășnad și Satu Mare

Valul de căldură ce a lovit județul Satu Mare stârnește reacții pozitive în rândul comunității locale. În...

Gașca Zurli revine la Satu Mare

Vești bune pentru copiii care îndrăgesc cea mai tare gașcă din țară, Gașca Zurli. După ce concertul de...

Numărul îmbolnăvirilor de COVID – 19 continuă să scadă

Până astăzi, 23 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate1.080.389 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus...

În 2020 România a fost cea mai ieftină țară din UE

În anul 2020, în medie, românii au plătit cele mai mici prețuri din Uniunea Europeană pe mâncare, băutură,...

Comentarii recente