duminică, iunie 16, 2024
AcasăSportNationalBorussia Dortmund câștigat Supercupa Germanie

Borussia Dortmund câștigat Supercupa Germanie

dortmundFormația Borussia Dortmund, locul 2 în ediția 2012/2013 a Bundesliga, a câștigat Supercupa Germaniei, după ce a învins, sâmbătă, la Dortmund, cu scorul de 4-2, echipa Bayern Munchen, care în sezonul trecut a realizat eventul.Pep Guardiola a început cu stângul mandatul său la Bayern și a pierdut primul trofeu al sezonului, Supercupa Germaniei.Campioana a jucat pe terenul celei de-a doua clasată în sezonul trecut, marea rivală din ultimii trei ani, Borussia Dortmund, și a fost învinsă după un meci spectaculos, scor 4-2. Fără titularul dintre buturi Neuer, accidentat, bavarezii au părut vulnerabili în fața mașinăriei de fotbal a lui Jurgen Klopp.

 Borussia a deschis scorul repede, încă din minutul 5, prin Marco Reus, care a profitat de o eroare a portarului Starke. Arjen Robben a egalat pentru bavarezi, cu o lovitură de cap precisă, în minutul 54, dar peste doar două minute, Van Buyten a pus nefericit capul pe o centrare și a trimis în proprie poartă, readucând pe Borussia în avantaj.

Un minut mai târziu, Gundogan avea să înscrie golul serii, cu o pătrundere frrontală, schimbare de direcție și șut de pe loc, covrig, la colțul lung, Borussia mărindu-și astfel avantajul decisiv. Robben a mai reacționat odată pentru trupa lui Guardiola, în minutul 64, dar Marco Reus a liniștit meciul și a asigurat succesul Borussie cu reușita din minutul 86, venită însă din poziție de off-side, după o greșeală la mijlocul terenului a lui Thiago Alcantara.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente