sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăPoliticaBREAKING | Putin anunță cucerirea orașului Mariupol

BREAKING | Putin anunță cucerirea orașului Mariupol

Preşedintele rus Vladimir Putin apreciază joi că forţele sale au preluat ”cu succes” controlul asupra oraşului ucrainean Mariupol şi ordonă asedierea ultimilor combatanţi ucraineni şi nu luarea cu asalt a oţelărei Azovstal, în care s-au baricadat, scrie Știri pe Surse citând AFP.

”Sfârşitul activităţii de eliberare a Mariupolului este un succes”, îi spune Vladimir Putin ministrului său al Apărării Serghei Şoigu, după ce îi spune că o luare cu asalt a Azovstal ”nu este potrivită” şi că este necesar ca ”zona (să fie asediată) în aşa fel încât să nu treacă nici măcar o muscă”.

”Consider că asaltul propus al zonei industriale nu este potrivit. Vă ordon să-l anulaţi”, îi spune Putin.

”Trebuie să ne gândim (…) la viaţa şi la sănătatea militarilor şi ofiţerilor noştri. Nu trebuie să intrăm în aceste catacombe şi să ne târâm sub pământ”, continuă el.

”Blocaţi toată această zonă în aşa fel încât să nu treacă nici măcar o muscă”, subliniază el.

În acest vast complex industrial se află în continuare 2.000 de militari ucraineni, potrivit Ministerului rus al Apărării.

Vladimir Putin le-a promis să le ”salveze viaţa” celor care se predau.

”Propuneţi încă o dată tuturor celor care nu au depus armele să o facă. Partea rusă le garantează salvarea vieţii şi tratarea cu demnitate”, declară Putin.

Sursa: Știri pe Surse


- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente