29.8 C
New York City
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăEducatie&CulturaRealități etnologie și culturale la granița României cu Ucraina, surprinse prin obiectivul...

Realități etnologie și culturale la granița României cu Ucraina, surprinse prin obiectivul Ancăi Cioltan, vor fi expuse la Atelierul Memorial „Aurel Popp”

„Etnologie în curs de facere” la granița Ucrainei cu România Expoziție are la bază imagini realizate de fotografa Anca Cioltan în cadrul proiectului „Ethnology in the making“ – „Etnologie în curs de facere”.

Ideea de pornire a fost aceea de a imortaliza, cu ajutorul lentilelor aparatului de fotografiat, aspecte mai puțin văzute ale procesului de cercetare etnografică sau antropologică. De asemenea, s-a dorit surprinderea simțămintelor și trăirilor celor implicați.

Cu acest scop, fotografa Anca Cioltan i-a însoțit pe etnologii/antropologii Răzvan Roșu și Andrij Vovczak în diverse zone din Ucraina, situate în proximitatea Carpaților, la granița cu România.

Cel mai probabil realitățile etnografice și culturale surprinse în fotografiile din această expoziție vor rămâne un unicat. Acest fapt se datorază mai ales schimbărilor dramatice, cauzate de războiul nemilos din Ucraina, despre care o lume întreagă a crezut că nu poate avea loc.

Vernisaj: 28.04.2022 ora 14:00 Atelierul Memorial „Aurel Popp”, strada Aurel Popp 7-9, Satu Mare. Perioadă de vizitare: 28.04.2022- 15.05.2022.

Sursa: Muzeul Județean Satu Mare

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente