duminică, mai 26, 2024
AcasăsusBugetul județului Satu Mare a fost votat

Bugetul județului Satu Mare a fost votat

Luni, 3 aprilie, cu toate că au întârziat din cauza consultărilor, consilierii județeni au votat în cele din urmă, cu unanimitate de voturi, bugetul pe 2017.

Deși a început cu o întârziere de circa 20 de minute, după votarea ordinii de zi, social-democrații au cerut o pauză de 10 minute pentru consultări pe marginea bugetului. În cele din urmă, bugetul pe anul în curs a fost votat în unanimitate de către consilierii județeni.

Pataki a declarat presei că în 2016 cheltuielile realizate au fost de 239 de milioane lei, iar pentru acest an este prevăzută suma de 343 de milioane lei. Din această sumă, aproximativ 160 de milioane de lei se duc pe dezvoltare. Șeful CJ a declarat și faptul că pentru acoperirea tuturor necesităților prezentate de către directorii de instituții ar mai fi fost nevoie de un plus de 24 de milioane de lei.

Astfel, Spitalul Județean a primit 6 milioane de lei; Spitalul de Pneumoftiziologie 2,3 milioane lei; cel din Negrești-Oaș 2 milioane de lei; Aeroportul Satu Mare, 5,3 milioane de lei, din care 2,6 milioane sunt destinați investițiilor;  Biblioteca Județeană 3 milioane; Școala de Arte 1,2 milioane, iar Centrul de Creație 2 milioane, din care 1 milion este destinat organizării evenimentelor culturale.

Referindu-se la buget, Pataki spune că „această cifră va crește foarte mult în timpul anului. Chiar mâine avem o vizită pe teren la un proiect de 20 de milioane de euro. Dacă vom semna contractul bugetul va creștere cu 100 de milioane. Este vorba despre drumul care face legătura între limita județului Sălaj și Bogdand – Hodod”.

Șeful CJ a mai declarat că prin actualul buget s-a încercat să se păstreze un echilibrul între secțiunea de dezvoltare și partea de funcționare a instituțiilor subordonate, dar și al aparatului propriu al Consiliului Județean.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente