Acasă Locale Stiri Satu Mare Bunuri în valoare de 56.016 de lei confiscate de instituțiile sătmărene

Bunuri în valoare de 56.016 de lei confiscate de instituțiile sătmărene

Potrivit centralizatorului acțiunilor și a rezultatelor obținute în urma aplicării Planului județean de contracarare a contrabandei cu țigări și a evaziunii fiscale pe luna decembrie 2014 au fost întreprinse 104 acțiuni de către lucrători ai Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Satu Mare, Inspectoratului de Poliție al județului(IPJ) Satu Mare, Birourilor vamale și Sectoarelor Poliției de Frontieră.

În cadrul acestor acțiuni au fost reținute în vederea confiscării bunuri în valoare totală de 56.016 lei. Concret, au fost confiscate 6.569 pachete de țigări, 440 litri de motorină și au fost abandonate 3.680 fire de țigări. În luna decembrie a anului trecut au fost aplicate zece contravenții în valoare totală de 28.000 lei. Totalul prejudiciului creat statului român este de 57.693 lei.

Vă reamintim faptul că în baza ordinului nr.343/2012 al prefectului județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram s-a constituit Grupul de lucru pentru contracararea contrabandei cu țigări pe raza județului Satu Mare. Din Grupul de lucru fac parte toate instituțiile cu atribuții în acest domeniu, care au întocmit Planul de acțiune și modelul de raportare săptămânal al acțiunilor întreprinse. Pe baza acestor rapoarte săptămânale este întocmit un centralizator lunar al rezultatelor obținute prezentat prefectului județului. Analiza acestor rezultate, obstacolele întâmpinate și propunerile de măsuri sunt discutate în ședințele Grupului de lucru, care au loc trimestrial.

Datorită acestor măsuri evaziunea fiscală în județul Satu Mare a scăzut, dovada concretă fiind cifrele din centralizatoarele pe care Instituția Prefectului le transmite opiniei publice lună de lună.

- Advertisment -

Cele mai populare

De frica ursului l-a prins noaptea în copac

Întâmplare de-a râsul-plânsul în județul vecin. În timp ce culegea ciuperci în pădure, un bărbat din Jibou a...

Situația COVID în județ și în țară

Până astăzi, 17 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate1.080.070 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus...

România – groapa de gunoi a Europei?

În ultimele zile Poliția de Frontieră Română a interzis intrarea în țară a peste 37 tone de deșeuri....

A fost montat sensul giratoriu de la Burdea

Încă de aseară s-a lucrat la montarea sensului giratoriu de la Burdea. În această dimineață, cititorii noștri...

Comentarii recente