Acasă Locale Nationale Camera Deputaților a decis ca 10 Mai să fie zi de sărbătoare...

Camera Deputaților a decis ca 10 Mai să fie zi de sărbătoare națională

parlament1

Camera Deputaților a decis, miercuri, ca 10 Mai să fie zi de sărbătoare națională, fiind ziua care marchează trei momente istorice – începutul domniei lui Carol I, Independența de stat și încoronarea primului rege al țării.

Deputații au adoptat cu, 294 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” și șase abțineri, un proiect de lege în acest sens, inițiat de senatorul PNLPuiu Hașotti.

Proiectul prevede că Parlamentul, Președintele României, Guvernul, celelate autorități centrale organizează manifestări cu prilejul sărbătoririi acestei zile în limita alocațiilor bugetare prevăzute.

Liderul deputaților minorităților naționale, Varujan Pambuccian, a spus că sunt momente în istoria unei țări care sunt dincolo de patimi politice, iar acesta este unul dintre ele.

Deputatul PNL Gigel Știrbu a spus că este poate un arc peste toate dezbaterile politice între partidele parlamentare. „România este singurul stat din UE care și-a căpătat statutul de stat independent și nu și-l serbează. Vot istoric al acestei instituții. Votul dumneavostră arată că sunteți adevărați români, patrioți, fii ai acestei nații”, a spus Știrbu.

Proiectul a fost respins de Senat, însă a fost adoptat de Camera Deputaților, care este for decizional.

- Advertisment -

Cele mai populare

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Animalele de companie vs oameni.Călătorii cu stampilă de vaccin

Guvernul britanic pregătește adoptarea ștampilelor de vaccin anti-COVID aplicate pe pașapoartele celor care acceptă să se inoculeze, pentru a putea călători.

Comentarii recente