Acasă Locale Stiri Satu Mare Festivalul vinului a III-a ediție

Festivalul vinului a III-a ediție

vinuri1

Renumitele podgorii sătmărene vor fi prezente cu cele mai bune vinuri nobile, vineri 24 aprilie și sâmbătă, 25 aprilie în Piața 25 Octombrie la Festivalul Vinului Sătmărean, ediția a III-a precedat de cea de a XII-a ediție a Concursului Județean de Vinuri Nobile.

În acest an va avea loc ediția a III-a a Festivalului Vinului de la Satu Mare. Evenimentul se va derula în perioada 24-25 aprilie 2015, în Piața 25 Octombrie, unde vor fi amplasate căsuțe din lemn, producătorii de vinuri putând oferi spre degustare și spre vânzare produsele proprii. Cu ocazia festivalului, atmosfera va fi asigurată de evoluția la scenă a numeroase ansambluri folclorice.

Vineri, 24 aprilie 2015 începând cu ora 15,00 vor urca pe scenă Petrică Mureșan și formația, Taraful ”Ceatăra” din Carei, Ansamblul ”Rote Rose”, Ansamblul ”Csoda Szarvas” și Lorena, iar sâmbătă de la ora 12,00 – Ansamblul folcloric din Ser, Dana și Sergiu Matoșan, elevii Școlii populară de artă, Petrică Mureșan și formația avându-i ca invitați pe Ioana Pricop și Dragoș Nistor, programul continuând cu Maria Petca Poptean, Muzică lăutărească țigănească din Ardud (l. maghiară), Maria Tripon, Georgiana Marina și Ansamblul Cununița.

Festivalul este precedat de Concursurile Zonale de Vinuri Noblie din județul Satu Mare, care se va finaliza cu a XII-a ediție a Concursului Județean de Vinuri Nobile. Concursul Județean se va derula în perioada 20-25 aprilie 2015, primul pas fiind colectarea probelor de vinuri care vor participa la concurs. Jurizarea se va efectua de către cunoscători de talie națională, invitați fiind specialiști în domeniul viniviticulturii. Președintele juriului, Prof. Univ. Dr. Popa Aurel de la USAMV Craiova, alături de Dr. Ing. Dicu Cornel, director MADR, Prof. Dr. Giurgea Peter de la Craiova, oenologul Popp Peter de la Aiud și consultantul, educatorul în degustarea vinului de la Cluj, Kormos Zoltan vor avea o misiune foarte grea căci în concurs au fost înscrise 100 de probe din care 36 roșii, 61 din care 8 aromate albe și 3 roze. Din vinurile roșii o probă este din 2011, 5 din 2012, 7 din 2013 și 23 din 2014. Patru probe de vin alb sunt din 2013, restul de 57 din 2014 și cele 3 probe de roze sunt din 2014.

Decernarea premiilor va avea loc sâmbătă 25 aprilie 2015 de la ora 15,00.

Un vin bun, o poveste frumoasă și o muzică pe măsură transformă orice întâlnire într-o adevărată sărbătoare!

Hai la vin cu bucurie să-l secăm dintr-o sorbire, vineri și sâmbătă, 24, 25 aprilie în Piața 25 Octombrie la Festivalul Vinului Sătmărean!

vinuri2

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente