sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăEducatie&CulturaCampania ”Școala Siguranței Tedi” a ajuns la Craidorolț și Ardud

Campania ”Școala Siguranței Tedi” a ajuns la Craidorolț și Ardud

Școala Gimnazială ,,Iuliu Coroianu” Craidorolț și Liceul Tehnologic Ardud au fost gazdele polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității, în cadrul programului național ,,ȘCOALA SIGURANȚEI TEDI”.

În cadrul întâlnirii cu elevii clasei I, polițiștii au abordat tema ,,prevenirea, recunoașterea și gestionarea bulliyng-ului”. Prin jocurile abordate, unde principal erou a fost simpaticul TEDI, prin vizionarea unui clip tematic, prin apelul la experiențele elevilor, prin discuții interactive s-a adus în prim plan problematica bulliyng-ului, pornind de la cauze, modalități de manifestare și aspecte ce vizează prevenirea și gestionarea bullying-ului.

Împreună cu reprezentanta Poliției și Tedi, elevii clasei I, coordonați de doamnele învățătoare au intrat în lumea mirifică  a colegialității și respectului, creată în sala de clasă. Jocurile propuse participanților, axate pe găsirea unor soluții la anumite situații problematice centrate în jurul a 4 întrebări : ,,Ce faci când un coleg vorbește urât/îmbrâncește?”, ,,Îi pui piedică unui coleg/colege?”, ,,Râzi de un coleg supărat sau îi spui o vorbă frumoasă ca să îi treacă supărarea?”,Cu cine vorbești pentru a rezolva situațiile conflictuale de la școală?” au creat o atmosferă de învățare prin descoperire și identificarea celor mai creative modalități de prevenire și stopare a bullying-ului. 

Cu ajutorul unei ,,baghete magice” s-a reușit transformarea necazurilor în bucurii, iar emoțiile pozitive au învins negativismul, răutatea. Preț de o oră, în sala de clasă , s-a creat o lume a BINELUI, FRUMOSULUI și COLEGIALITĂȚII.

Întâlnirea a fost apreaciată de către toți participanții deosebit de eficientă, instructivă.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente