Acasă Locale Stiri Satu Mare Campanie antidrog în liceele din Satu Mare

Campanie antidrog în liceele din Satu Mare

1

Campania ,,O zi în școala ta!” inițiată de Centrul de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare are ca scop conștientizarea elevilor de liceu cu privire la consecințele consumului de droguri, în plan fizic, psihic și social, dar și a riscului infracțional și victimal asociat acestor substanțe.
În numai 2 săptămâni de la debutul campaniei peste 1000 de elevi din 5 licee sătmărene au fost informați, în cadrul a 25 de întâlniri organizate în școli, despre efectul drogurilor legale (alcool, tutun, medicamente, solvenți) și ilegale.
(heroină, cocaină, marijuana, etnobotanice). Totodată, specialiștii CPECA împreună cu reprezentanții Poliiei au organizat, în fiecare unitate de învățământ în care au avut loc activități preventive, câte o întâlnire cu cadrele didactice, care, adesea, recunosc că nu sunt pregătite să abordeze optim această problemă. Profesorii au aflat despre semnele consumatorului de droguri, instituțiile care pot oferi sprijin în probleme legate de droguri, dar și despre programele de prevenire a delincvenței juvenile și modul concret în care polițiștii de prevenire pot acționa în școli pentru diminuarea acestui fenomen.
Luni, 2 martie, polițiștii și reprezentanții CPECA s-au aflat pentru o zi la Liceul Tehnologic Simion Bărnuțiu din Carei. Peste 280 de elevi din clasele IX-XI au participat la întâlnirile organizate de specialiști. Au fost proiectate filme educative și au avut loc dezbateri pe tema consumului de droguri și a delincvenței juvenile, întâlnirile fiind apreciate pozitiv de către participanți. Totodată, au fost distribuite materiale informative realizate în cadrul campaniei, atât elevilor, cât și profesorilor în cadrul întâlnirii organizate cu aceștia.

Întâlnirile au fost susținute de specialiști din cadrul CPECA, respectiv, subcomisar Iacob Camelia- coordonator Centru, inspector principal Tămășan Irina-psiholog, Câmpan Pușa Beatrix-specialist prevenire și de reprezentanta Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, inspector principal Hrihorișan Felicia, ofițer sociolog în cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității.
Campania ,,O zi în școala ta!” continuă și în săptămânile următoare, informațiile oferite de specialiști celor aflați la vârsta experimentelor, venind să completeze tabloul privind consumul de droguri, adeseori imaginea tinerilor despre aceste substanțe fiind una idilică și neconformă cu realitatea.

- Advertisment -

Cele mai populare

Show-ul alegerilor americane continuă

Într-o conferință de presă de joi, echipa juridică a președintelui Donald Trump, condusă de Rudy Giuliani, a declarat că Trump a câștigat...

UTA Arad învinge campioana chiar la ea acasă

CFR Cluj, campioana în curs a României, a pierdut duminică seara pe teren propriu cu scorul de 1...

Ca de atâtea ori în istorie, liberalii vin să facă ordine!

Interviu cu Beniamin Kira, candidat PNL la Camera Deputaților Cunoscutul om de afaceri sătmărean, Beniamin Kira, este unul din...

Trag linie și scad…

          Niciodată nu am iubit bilanțurile, mai ales cele existențiale. Ce ai făcut, ce nu, unde ai greșit, sau unde ți-ai rupt...

Comentarii recente