Acasă Locale Stiri Satu Mare Campanie de curățenie în Spitalul Județean

Campanie de curățenie în Spitalul Județean

Spitalul Județean de Urgență Satu Mare (SJUSM) organizează în perioada 04 – 18 mai 2018 o serie de activități cu scopul de a îmbunătăți igiena mâinilor în cadrul îngrijirilor pentru sănătate, făcând astfel din siguranța pacienților PRIORITATEA Nr. 1.

Infecțiile asociate asistenței medicale (IAAM) reprezintă una dintre cele mai importante cauze de deces și suferință pentru pacienții spitalizați din întreaga lume, astfel încât, prevenirea infecțiilor este considerată, pe bună dreptate, piatra de temelie a siguranței pacienților.

Adrian Marc, manager Spitalul Județean Satu Mare: ”Este o acțiune care se încadrează într-o campanie la nivel mondial, promovata de Organizația Mondiala a Sănătății. Noi vrem să transpunem acest eveniment la nivelul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, pe o temă de mare actualitate: mâinile curate. Igiena mâinilor este foarte importantă în ceea ce înseamnă act spitalicesc. Desfășurăm această acțiune alături de alte trei spitale din România și are un mesaj focusat: importanța igienei mainilor în spital.”

Raluca Tarba, director de îngrijiri Spitalul Județean de Urgenta Satu Mare: ”Mâine debutează la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare campania – Salvează vieți, igiena mâinilor. Aceasta are ca și scop conștientizarea importanței igienei mâinilor în prevenirea infecțiilor. În cazul personalului medical este important să se respecte tehnica corectă de igienă a mâinilor, pentru prevenire transmiterii germenilor în spital, iar pentru aparținători și vizitatori este important să conștientizeze că atat la intrarea cat și ieșirea din secție să isi dezinfecteze mainile, pentru a nu aduce în spital sau a nu duce acasă germeni”.

 

 

- Advertisment -

Cele mai populare

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Animalele de companie vs oameni.Călătorii cu stampilă de vaccin

Guvernul britanic pregătește adoptarea ștampilelor de vaccin anti-COVID aplicate pe pașapoartele celor care acceptă să se inoculeze, pentru a putea călători.

Comentarii recente