Acasă Locale Stiri Satu Mare Canabisul, cel mai consumat drog de către sătmăreni

Canabisul, cel mai consumat drog de către sătmăreni

IMG_1415România continuă să se numere printre țările europene cu cel mai scăzut consum de droguri. În rândul tinerilor români, însă, există un cosum de droguri.

În cadrul ședinței de Colegiu Prefectural care a avut loc astăzi, 17 februarie, s-a prezentat situația consumului de droguri în județul Satu Mare. De asemenea, și activitatea Centrului de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog.

Cel mai consumat drog pe plan regional, dar și național, este canabisul. Consumatorii au vârste cuprinse între 19 și 35 de ani, reprezentând 44% din totalul acestora. S-au înregistrat, însă, și cazuri de consum de droguri la adolescenți cu vârste cuprinse între 14-15 ani. Din totalul consumatorilor, 14% sunt femei, iar 66% sunt bărbați.

Cauzele consumului de droguri, în județul Satu Mare, sunt: influența călătoriilor în străinătate, problemele familiale, curiozitatea sau anturajul.
Din păcate, în Satu Mare, nu există clinici pentru dezintoxicare și tratament, însă se lucrează pe partea de prevenire și consiliere.

- Advertisment -

Cele mai populare

Adaptogeni-Băuturi care îmbunătățesc calitatea somnului

Iată trei rețete delicioase de băuturi care conțin adaptogeni și care îmbunătățesc calitatea somnului, oferă energie și elimină stresul.

Orașul exemplu mondial de bune practici ecologice: Freiburg, Germania

Regiunea istorică Suabia, unul dintre primele mari ducate  ale Germaniei medievale, acoperă mai multe zone din sud-vestul Germaniei, estul Elveției și nord-estul...

Avem oare preocupări de mântuire?

Cineva care nu merge la biserică, de exemplu, acela nu-și manifestă credința, n-are credință. Cine nu ține post, nu ține rânduiala postului, cine nu...

Rareș Bogdan- ”imaginea unei ţări abandonate”

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan, susține că, după decizia judecătorilor în Dosarul 10 august, a avut ”imaginea unei ţări abandonate, unde Justiţia umblă...

Comentarii recente