sâmbătă, aprilie 1, 2023
AcasăLocaleCând se va elibera calea de acces spre Balta Blondă și Sătmărel?,...

Când se va elibera calea de acces spre Balta Blondă și Sătmărel?, ”mai repede decât cred locuitorii din zonă”

De-a râsu` plânsu` a fost întâlnirea de vineri, de la Prefectură, dintre autoritățile locale și județene, reprezentanții CNAIR, CFR, IGPR și locuitorii cartierelor Balta Blondă și Sătmărel. Mai mult de`a plânsu`, pentru locuitorii acestor cartiere care nu mai pot merge înspre și dinspre oraș pe jos, cu bicicletele, cu persoanele cu handicap în scaun cu rotile ori cu cei mici în cărucioare.

Delegația CNAIR și ceilalți oficiali prezenți nu au făcut altceva decât să vorbească, doar ei, însă degeaba. Concluzia a fost că ”există o luminiță la capătul tunelului” și că betoanele nu pot fi luate din drum deocamdată. Când vor fi ele luate de acolo?, nu se știe. Un prim răspuns va fi dat mai repede decât se gândesc locuitorii din Sătmărel, susține un membru al delegației.

Practic toată responsabilitatea s-a aruncat în curtea CFR care ar trebui să eliberze avize peste avize. Ba chiar s-au agățat de regretabilul accident petrecut pe linia de cale ferată în care un tânăr a decedat.

După întâlnire, autoritățile și delegația de la București (Mihai Cerneșteanu, director adjunct CNAIR, Alin Iordache – șef unitate implementare proiect Satu Mare; Flavius Pavăl – șef serviciu siguranța circulației;
Otilia Nunca – director, direcția implementare proiecte; un reprezentat al firmei de proiectare; Horațiu Pop de la Direcția siguranței circulație din cadrul IGPR) s-au deplasat la fața locului însă au insistat ca presa și locuitorii din zonă să nu-i însoțească fiindcă i-ar deranja și întrerupe din activitatea lor.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente