Acasă Locale Stiri Satu Mare "Caravana Apei" în comunele din județ

„Caravana Apei” în comunele din județ

Având în vedere angajamentele și termenele asumate de România la integrarea în Uniunea Europeană privind accesul populației la servicii publice de calitate, prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram a convocat o întâlnire de lucru cu directorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare, Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare, Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Satu Mare și Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu (CJ al GNM), pentru a stabili împreună un program cu caracter de informare, conștientizare și sensibilizare a cetățenilor județului Satu Mare, în special în ceea ce privește asigurarea accesului la servicii de apă potabilă și canalizare. La ședință a participat și directorul executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Servicii  în Sectorul de Apă și Apă Uzată din județul Satu Mare, Octavian Lazin.

În urma discuțiilor, s-a stabilit că în perioada următoare se va realiza „Caravana Apei”, un program de informare și conștientizare care va fi implementat la nivelul fiecărei comunități locale. Programul se va materializa prin organizarea unor dezbateri publice și aplicarea de chestionare locuitorilor județului pe tema furnizării serviciilor de apă și calitatea acesteia. Opiniile cetățenilor vor fi centralizate și transmise autorităților publice locale și instituțiilor competente (DSP, APM și SGA). În această campanie sunt invitate să se implice toate organizațiile non-guvernamentele, voluntarii de mediu, precum și unitățile de învățământ cu statut de eco-școală. „Caravana Apei” ar urma să înceapă la începutul lunii decembrie 2014.

Prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram solicită autorităților administrației publice locale să acorde tot sprijinul necesar derulării în bune condiții a campaniei.

- Advertisment -

Cele mai populare

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Indigestia.Tratamente naturiste.

Indigestia apare cel mai frecvent în urma meselor copioase, bogate în grăsimi sau greu de digerat, sau din cauza alimentelor prea rapid ingerate.

Studenţii cer scăderea taxelor de şcolarizare

Începutul noului an universitar îi nemulțumește pe studenți. Teodor studiază Dreptul la Universitatea din Bucureşti. Anul trei de...

Alpiniști Români ne poartă pe cărări nebătătorite prin țară.

Horia Colibăşanu: Creasta nordică a Făgăraşului, munţii Retezat şi Cheile Nerei sunt locuri deosebite, comparabile cu destinaţii din Europa, cu Alpi .

Comentarii recente