marți, mai 28, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareCaravana tânărului voluntar

Caravana tânărului voluntar

În cadrul proiectului VOLO, Caravana tânărului voluntar este o activitate destinată motivării elevilor din ciclul gimnazial și a studenților de la facultate să devină voluntari, printr-o serie de instruiri interactive. În cadrul Caravanei itinerante sunt abordați peste 1500 de potențiali voluntari tineri, din peste 15 unități de învățământ, inclusiv din universități.

Instruirile includ jocuri și diferite activități de grup, adaptate vârstei participanților. Cu ocazia acestor întâlniri tinerii sunt informați despre diferitele aspecte ale voluntariatului, drepturile și responsabilitățile voluntarilor, cadrul legal de desfășurare a activității de voluntariat, precum și despre beneficiile personale și comunitare. Totodată, vor fi furnizate informații privind oportunitățile de voluntariat la nivel local.

Cel mai important rezultat așteptat al caravanei este ca tinerii care au participat la instruire să înțeleagă faptul că voluntariatul este o activitate care implică și asumarea unor răspunderi personale, și vor deveni astfel voluntari conștienți.

Caravana tânărului voluntar este organizată în cadrul proiectului Rețea regională de voluntariat în servicii sociale – Bihor, Satu-Mare, Sălaj (VOLO) inițiat de Asociația Caritas Catolica Oradea, și derulat în parteneriat cu Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare. Proiectul este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente