vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareCaravana TIF vine la Satu Mare

Caravana TIF vine la Satu Mare

 

Caravana TIFF revine la Satu Mare cu documentare fabuloase și scurt-metraje premiate. Cea de-a doua oprire pe traseul Caravanei TIFF va fi la Satu Mare, pe 15 și 16 iunie.  Evenimentul, ajuns la cea de-a noua ediție, se întoarce cu două producții de excepție, sold-out în cadrul celei de-a 17-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Acestea vor putea fi văzute de publicul cinefil în aer liber, în Pasajul Corneliu Coposu, începând cu ora 21:45. Intrarea este liberă.

În prima seară, în deschiderea proiecțiilor de la Satu Mare, vor rula cele 3 scurtmetraje premiate anul acesta la TIFF – Cadoul de Crăciun (r. Bogdan Mureșanu),  Duminică (r. Dorian Boguţă) și Michelangelo (r. Anghel Damian). Acestea vor fi urmate de RomâniaNeîmblânzită (r. Tom Barton Humphreys), documentarul care prezintă frumusețea sălbatică a României într-o manieră complexă și autentică. Realizat în colaborare cu britanicii de la Off the Fence şi narat de Victor Rebengiuc, filmul este o producţie inedită, filmată pe parcursul unui an întreg. Cei peste 20 de cameramani implicaţi în filmarea documentarului au parcurs mii de kilometri pentru a surprinde lupta vietăţilor pentru supravieţuire.

Program | Pasajul Corneliu Coposu, 21.45

Vineri, 15 iunie

Scurtmetraje premiate la TIFF 2018

  • Cadoul de Crăciun (r. Bogdan Mureșanu)
  • Duminică (r. Dorian Boguță)
  • Michelangelo (r. Anghel Damian)

România Neîmblânzită

  1. Tom Barton-Humphreys | România, 90’

Cu: Victor Rebengiuc

În inima Europei există o viață naturală fabuloasă: o explozie a sălbăticiei, care reprezintă căminul a nenumărate vietăți. Munții infiniți, pădurile străvechi, apele nesfârșite, toate acestea găzduiesc creaturi de referință pentru bătrânul continent.

Sunt ținuturi ale frumuseții și sălbăticiei unde destinele sunt dictate de anotimpuri. Creaturi parcă desprinse din legendă trăiesc în libertate, aici animalele se luptă pentru supraviețuire. Iar România neîmblânzită va dezvălui toate aceste povești incredibile.

Sâmbătă, 16 iunie

Maria by Callas

  1. Tom Volf | Franța, 113’

Cu: Maria Callas

Documentarul Maria by Callas spune povestea renumitei soprane Maria Callas, considerată drept cea mai mare cântăreață de operă din a doua jumătate a secolului al XX-lea.  Filmul include imagini rare din arhiva personală a cântăreței, înregistrări live, scrisori și detalii intime, povestite chiar de soprană. La patru decenii de la dispariția ei, filmul o înfățișează pe faimoasa cântăreață așa cum nimeni nu a mai văzut-o până acum.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente