Acasă Locale Stiri Satu Mare Care este adevărata poveste cu imigranții de la Tășnad

Care este adevărata poveste cu imigranții de la Tășnad

imigranti

Ca urmare a demersurilor întreprinse de Instituția Prefectului județul Satu Mare, cu privire la subiectul de interes public privind amenajarea în orașul Tășnad, județul Satu Mare a unui spațiu destinat persoanelor care solicită azil politic, Inspectoratul General pentru Imigrări a transmis un punct de vedere oficial în acest sens.

Inspectoratul General pentru Imigrări are în administrare, la nivel național, șase Centre Regionale de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil, la  Timișoara, Șomcuta Mare – jud. Maramureș, Rădăuți – județul Suceava, Galați, Giurgiu și  București. Ministerul Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrări a căutat să identifice spații proprii sau altele care să necesite o reabilitare cu costuri mai reduse, fiind identificate trei noi locații la Câmpulung Muscel, jud. Argeș, Tășnad, jud. Satu Mare și Bumbești Jiu, jud. Gorj. Capacitatea totală de cazare în aceste spații va fi de aproximativ 550 de locuri, dispuse astfel: 250 la Câmpulung Muscel și câte 150 la Tășnad și Bumbești Jiu.

Aceste locații se vor folosi pentru noua destinație numai dacă va fi cazul, în condițiile în care, în prezent sunt 6 centre funcționale care au o capacitate de aproximativ 1.500 de locuri destinate persoanelor care solicită o formă de protecție în România. La această dată, gradul de ocupare este de aproximativ 15%. Centrele Regionale de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil au competențe în ceea ce privește primirea, înregistrarea și procesarea cererilor de azil. Solicitanții de azil care nu dispun de mijloace materiale de întreținere pot fi cazați în aceste spații până la soluționarea cererii de azil. În fază administrativă, procedura de acordare a unei forme de protecție în România are o durată de 30 de zile.

După obținerea unei forme de protecție, statut de refugiat sau protecție subsidiară, cei mai mulți aleg să locuiască în afara centrelor, în orașe dezvoltate din punct de vedere economic, participând în mod activ în societatea românească din punct de vedere cultural, social și economic.

Aceste demersuri ale Inspectoratului General pentru Imigrări au loc ca urmare a Deciziilor UE din data de 14 septembrie 2015 când Consiliul Uniunii Europene a adoptat cu unanimitate de voturi Decizia (UE) 2015/1523 de instituire a unor măsuri provizorii în domeniul protecției internaționale în beneficiul Italiei și al Greciei, obligația acceptării unui număr de 1705 persoane care să fie relocate intra UE din Italia si Grecia, într-o perioadă de 24 de luni de la data publicării, respective 15 septembrie 2015.

- Advertisment -

Cele mai populare

Show-ul alegerilor americane continuă

Într-o conferință de presă de joi, echipa juridică a președintelui Donald Trump, condusă de Rudy Giuliani, a declarat că Trump a câștigat...

UTA Arad învinge campioana chiar la ea acasă

CFR Cluj, campioana în curs a României, a pierdut duminică seara pe teren propriu cu scorul de 1...

Ca de atâtea ori în istorie, liberalii vin să facă ordine!

Interviu cu Beniamin Kira, candidat PNL la Camera Deputaților Cunoscutul om de afaceri sătmărean, Beniamin Kira, este unul din...

Trag linie și scad…

          Niciodată nu am iubit bilanțurile, mai ales cele existențiale. Ce ai făcut, ce nu, unde ai greșit, sau unde ți-ai rupt...

Comentarii recente