Acasă Locale Nationale Care este cea mai bună făină pentru cozonac?

Care este cea mai bună făină pentru cozonac?

Cea mai bună făină pentru cozonac. In procesul de gătit putem folosi orice tip de făină, de la cea integrală (făina neagră), pană la cea mai rafinată făină superioară.

Tipurile de făină pot fi clasificate in functie de produsele pentru care sunt destinate in felul urmator:

Făina 000 este ideală pentru aluaturile pufoase si aluaturile usoare de patiserie

Făina 480 (sau 450) este o făina fină, folosită in patisserie, de obicei o folosesc cofetăriile

Făina 550 este o făină mai dură insă este bună pentru orice aluat, fiind folosită la : prăjituri, biscuiti, briose, paine , tarte, foi de placintă, croissante.

Făina 650 are un continut mai mare de gluten, este folosită pentru aluaturi elastice care au nevoie de dospire precum: painea, pizza, focaccia.

In procesul de gătit putem folosi si o serie de tipuri de făină fără gluten precum.

Făina de migdale, o făină foarte moale, are aspectul ca o făina albă normală, este folosită des in produsele de patiserie. Este făcuta din migdale crude măcinate. Fiind o făina care nu creste usor este recomandată in retetele care nu necesită dospire, precum biscuiti, fursecuri.

Făina de hriscă se foloseste in cantităti mici, are o culoare intunecată , este foarte fină si moale. Poate fi folosită pentru prepararea brioselor , biscuitilor si prăjiturilor dar cu moderatie. Făina de hriscă se combină cu amidonul de porumb sau făina de tapioca pentru a obtine compozitia ideală .

Făina de cocos este o făină dulceagă, cu gust delicat. Este utilizată in retetele de paine, fiindcă ajută aluatul să crească mai repede. Este o făină care are un continut ridicat de grăsimi saturate, fibre si proteine.

Făina de porumb cunoscuta la noi sub numele de mălai, se găseste in magazine cu granulatii diferite: dure sau fine. Este perfectă pentru tortilla, mămăligă.

Făina de orez brun este utilizată pentru prepararea painii, ajută la formare unei cruste crocante. Este o făină gustoasă si foarte nutritivă, se combină bine cu făina de hriscă.

Făina de in este bogată in acizi omega 3, are aromă de alune si poate fi utilizată in retetele de paine, blat de tort, prăjituri pufoaset. Făina de in se păstrează la rece pentru a-si mentine valoare nutritivă.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente