joi, februarie 29, 2024
AcasăsusCare sunt consecințele consumului de energizante?

Care sunt consecințele consumului de energizante?

Potrivit unui studiu realizat în Norvegia, s-a constatat că consumul frecvent de băuturi energizante este legat de calitatea slabă a somnului și de insomnie în rândul studenților. Studiul, publicat în jurnalul BMJ Open, arată că, cu cât studenții consumă mai des băuturi energizante, cu atât mai puține ore de somn pe care le au noaptea.

Chiar și consumul ocazional, cum ar fi de 1-3 ori pe lună, este asociat cu un risc mai mare de insomnie. Băuturile energizante conțin, de obicei, aproximativ 150 mg de cofeină pe litru, precum și cantități variabile de zahăr, vitamine, minerale și aminoacizi.

Aceste băuturi sunt populare în rândul studenților și al tinerilor datorită afirmațiilor privind stimularea performanțelor mentale și fizice. Deși există dovezi care sugerează că băuturile energizante pot avea un impact asupra calității somnului, rămâne neclar care aspecte ale somnului sunt afectate și dacă aceste efecte diferă între sexe.

Cercetătorii sugerează că identificarea factorilor de risc modificabili, cum ar fi frecvența consumului de băuturi energizante, ar putea ajuta la dezvoltarea de intervenții pentru a aborda problemele de somn la studenții universitari.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente