marți, decembrie 5, 2023
AcasăLocaleStiri Satu MareCarei: Locuri de joacă de Coșmar cu 700 mii euro

Carei: Locuri de joacă de Coșmar cu 700 mii euro

loc-joaca-5tobogan-mv1-carei

A fost nevoie  ca un copil din cartierul Mihai Viteazu 1 din Carei să își  spargă capul la coborârea de pe tobogan pentru ca părinții să reacționeze față de proastele lucrări efectuate în baza unui proitect recepționat și finanțat  din Fonduri Europene.

Urmăriți cu atenție imaginile apocaliptice și rețineți că valoare proiectului de creștere a calității vieții în cartierele careiene prin  amenajarea acestor locuri de joacă, este de  700 mii euro. Timp de 2 ani, firma constructoare s-a chinuit să realizeze aceste locuri de joacă de coșmar!

Rezultatul se vede cu ochiul liber iar cei mai îndeaproape interesați pot lua la pas cartierele pentru a se convinge singuri. Evident că  nu toate obiectivele cuprinse în proiect sunt tratate identic, că   doar trăim în mun.Carei , sub administrație UDMR  și deci parcul Kosuth nu avea cum să  arate la fel ca și  locurile  de joacă  din cartierele  locuite de  oamenii de rând.

Proiectul  prin a cărui accesare și aprobare au fost realizate asemenea locuri  de joacă  este denumit

CREȘTEREA CALITĂȚII VIEȚII PRIN MODERNIZAREA SPAȚIILOR VERZI ȘI DEZVOLTAREA ILUMINATULUI

PUBLIC ÎN CARTIERELE MIHAI VITEAZU I, MIHAI VITEAZU II ȘI REPUBLICII DIN MUNICIPIUL CAREI

Finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 „sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor

– poli urbani de creștere”, Domeniu de intervenție 1.1. „Planuri integrate de dezvoltare urbană”

Valoarea proiectului 700.000 Euro.

Obiectivul general   al proiectului este: creșterea calității vieții prin amenajarea spațiilor verzi și extinderea iluminatului public în  arealul principalelor aglomerări urbane ale orașului.

Unul dintre obiectivele specifice a fost  crearea premiselor privitoare la creșterea calității vieții prin intervenții de modernizare a spațiilor verzi din cartiererele de  locuit Mihai Viteazu I, Mihai Viteazu II și Republicii din municipiul Carei, pe termen scurt.

Astăzi vă prezentăm situația din cartierul Mihai Viteazul I, în urma semnalărilor părintilor și bunicilor copiilor dornici de joacă.

Potrivit proiectului, în zona 1 –Cartierul Mihai Viteazu I,  se preconiza a se  efectua lucrări de reîntinerire spații verzi, constând în înlocuirea arborilor  uscați/bătrîni și plantare a mai multor tipuri de arbori și arbuști ornamentali; realizarea de ronduri de flori în jurul copacilor  plantați; realizarea de mobilier urban, reprezentând un număr de 15 bănci, 4 mese de jocuri și 2 gropi de nisip; montarea de   aparate de joacă pentru copii: 2 bucăți de leagăne și 1 bucată topogan; refacerea spațiilor verzi existente prin semănarea de   gazon.

Potrivit celor existente în teren, la fața locului  găsim ceea ce observați în imagini, adică un DEZASTRU , un loc demn de locurile tocmai părăsite de  imigranții ce bat la ușa țării.

Ironici și perverși, executanții au lăsat în fața locului de joacă o imagine a ceea ce trebuia să fie lucrarea finală.

În locul plăcilor de corindon care să atenueze căderea prin alunecare  de pe tobogan, urmăriți  ce găsim în realitate!

Nici nu e de mirare că un copil a ajuns cu capul spart la Spital.

Important pentru administrație și executant este că banii au fost încasați, documentele avizate, lucrarea recepționată. Că   NU  corespunde  normelor de siguranță  ca loc de joacă pentru copii, contează  mai puțin se pare. De aspectul estetic nici nu mai vorbim.

Aruncați un ochi și la groapa de nisip …

Un proiect  în care   700. ooo euro au fost arși  și prăjiți după bunul plac al celor din primărie care acceptă  o astfel de situație.

Concluzionând, pentru mun. Carei nu este o noutate proasta calitate a lucrărilor finanțate din fonduri UE și nici discriminarea. Si dacă tot suntem la capitolul cartier de locuințe MV I, urmăriti și modul în care a   fost trântit  pavajul peste bordurile existente…..așa, ca să fie făcută lucrarea. In bătaie de joc dar pe  alți bani europeni, și nu puțini!

Aceasta este la Carei calitatea vieții obținută prin modernizarea spațiilor verzi și a locurilor de joacă.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente