29.8 C
New York City
vineri, iulie 1, 2022
AcasăStiri CareiCAREI | Ultimele două etaje ale blocului afectat de explozie ar putea...

CAREI | Ultimele două etaje ale blocului afectat de explozie ar putea fi reconstruite de la zero

Situația locatarilor din blocul din Carei în care s-a produs explozia, nu pare aproape de finalizare. Potrivit unei postări a Primăriei Carei, încă se discută modul de intervenție la apartamentele de la etajul trei și patru.

Potrivit primăriei, o variantă ar fi consolidarea ultimelor două etaje, iar cealaltă ar fi că apartamentele de la etajele trei și patru trebuie demolate. Au fost avansate câteva scenarii privind reconstrucția, însă primarul Kovacs a insistat să se aștepte rezultatul final al expertizei. În lipsa unor date concrete, e vorba doar de scenarii care nu îi ajută foarte tare pe proprietari.

De asemenea, primarul Kovacs le-a cerut locatarilor să finalizeze demersurile de înființare a asociației de proprietari. Asociația de proprietari va fi cea care va decide soarta scării de bloc după finalizarea expertizei la structura de rezistență.

Primăria Carei va încerca să îi ajute, însă numai în limita posibilităților legale. Aceste posibilități sunt limitate, având în vedere faptul că e vorba de apartamente aflate în proprietate privată. Pentru a-i sprijini în continuare pe locatari, în ședința extraordinară de joi va fi suspus aprobării Consiliului Local un proiect privind subvenționarea chiriei familiilor afectate cu o sumă lunară de până la 1.000 de lei, timp de un an.

Până în prezent, primăria Carei a plătit ajutoare sociale de urgență în valoare de 16.000 lei pentru cele opt familii de la etajele trei și patru distruse de explozie, 13.500 lei pentru expertiarea structurii de rezistență, 160.000 lei pentru lucrările de eliberare a amplasamentului în vederea finalizării expertizei tehnice și 50.000 lei pentru expertiza judiciară.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente