Acasă Locale Stiri Satu Mare Careiul în beznă de revelion

Careiul în beznă de revelion

Prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, a coordonat în noaptea de 31 decembrie 2014-1 ianuarie 2015 toate instituțiile abilitate să rezolve situația apărută în municipiul Carei, unde s-a produs o avarie la rețeaua de alimentare cu energie electrică, care a afectat 29 de străzi (aproximativ 3.000 de consumatori). Echipele Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice Satu Mare lucrează de aseară pentru remedierea defecțiunilor tehnice apărute.

Potrivit informațiilor transmise de către reprezentanții Electrica Satu Mare, în data de 30 decembrie 2014 la ora 20.10, s-a produs o avarie în municipiul Carei la linia electrică subterană de 6 kv care alimentează zona Piața 1 Mai, consumatorii de energie electrică rămânând nealimentați până la ora 20.54, când toți consumatorii afectați au fost realimentați.

În data de 31 decembrie 2014 în municipiul Carei s-a produs o a doua avarie la ora 16.57 în linia electrică subterană de 6 kv care alimentează aproape jumătate din municipiul Carei, iar la ora 17.45 s-a reușit realimentarea tuturor consumatorilor pe căi de rezervă.

La ora 20.12 s-a produs a treia avarie în linia electrică subterană de 6 kv ce alimenta aceeași zonă, rămânand consumatorii nealimentați. În zona avariată se lucrează cu trei echipe pentru lichidarea avariei.

Azi, 1 ianuarie 2015 (la ora 14,00) sunt încă nealimentați o mare parte din consumatorii municipiului Carei din cauza faptului că au fost identificate defecte multiple la linia electrică ce alimentează zona. La solicitarea directorului Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice Satu Mare, inginerul Mircea Tămaș, la Carei a ajuns în această dimineață și o echipă de defectoscopie din județul Maramureș, care ajută echipele locale Electrica, lucrând în paralel pentru rezolvarea avariilor. Activitatea Spitalului Municipal din Carei nu a fost afectată datorită faptului că a fost pus în funcțiune de îndată un grup electrogen.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a ținut legătura în permanență, telefonic cu primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs pentru găsirea soluțiilor optime pentru rezolvarea problemelor din punct de vedere administrativ, respectiv cu directorul Electrica Satu Mare, ing. Mircea Tămaș pe linie tehnică pentru identificarea modalității de soluționare a avariilor.

De altfel, atât subprefectul Altfatter Tamas cât și directorul Electrica Satu Mare, s-au deplasat la Carei pentru a gestiona situația la fața locului. Potrivit estimărilor tehnice, o parte dintre consumatorii afectați vor avea curent până la ora 15.00, iar o altă parte până la ora 17.00.

- Advertisment -

Cele mai populare

Sfântul Dimitrie-Dumitru

În luna octombrie, în ziua a douazeci si sasea, pomenirea Sfântului slavitului Marelui Mucenic Dimitrie (Dumitru), izvorâtorul de mir si facatorul de...

Trecerea la ora de iarnă.Cum facem față tulburărilor de somn?

Trecerea la ora de iarnă poate avea efecte neplăcute asupra multor persoane, cum ar fi tulburările de somn și de dispoziție.

De ce se teme Donald Trump de votul prin corespondență?

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din SUA mai mult ca sigur nu va fi cunoscut în seara de după închiderea urnelor așa cum s-a...

Pandemia îndatorează puternic ţările UE. România, la mijlocul clasamentului

Datoria publică a avansat în UE, în ultimul an, până la 87,7% din PIB-ul Uniunii (T2/2020), cu opt puncte procentuale peste nivelul...

Comentarii recente