miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareCarne cu probleme confiscată de inspectori

Carne cu probleme confiscată de inspectori

 carne

Zeci de kilograme de carne confiscate și amenzi de peste 7000 de lei au fost aplicate ieri, într-o acțiune a polițiștilor Secției Rurale Valea Vinului și a inspectorilor  DSVSA Satu Mare.

În baza Planului național care se derulează în aceste zile pentru prevenirea și combaterea activităților comerciale ilicite cu produse agroalimentare și de origine animal, provenite din importuri și achiziții intracomunitare sau a căror proveniență nu este stabilită, desfășurate în piețe, târguri, oboare și zona adiacentă acestora, au fost derulate verificări la societăți comerciale care oferă servicii de vânzare cu amănuntul, în comunele arondate Secției Rurale Valea Vinului.

Nereguli referitoare la depozitarea în condiții corespunzătoare a cărnii au fost  identificate la magazine din Pomi, Borlești, Valea Vinului Culciu Mare și Ambud. La un magazin din Poiana Codrului se vindeau produse de panificație expirate iar la o societate comercială din Bârsău au fost oferite spre vânzare legume pentru care nu existau documente de proveniență. Acte de proveniență nu a putut prezenta nici  administratorul unei societăți comerciale din Pomi pentru produsele din alcool pe care le comercializa.

Împreună cu inspectorii DSVSA Satu Mare, polițiștii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale în valoare de 7300 lei și au ridicat în vederea confiscării 85 kg de carne, 46 kg legume, produse din alcool si de patiserie.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente