Acasă Cosul cu vipere Cât costă un pic de omenie, domnule doctor?

Cât costă un pic de omenie, domnule doctor?

cos vipereDegradarea medicinii și transformarea ei într-o afacere foarte profitabilă ne bântuie în zilele noastre. Din păcate mulți oameni mor cu zilele în lumea întreagă pentru că nu au posibilitatea să-și plătească intervențiile, “atențiile” sau tratamentele.
Ne lovim în spitale nu doar de problema financiară a pacientului ci de indiferența și lenea unor medici de a intervenii în cazul unui pacient mai în vârstă sau unuia mai amărât ( e lasă-l și pe asta, nu o trăit destul, acum ce vrea să trăiască 100 de ani), acestea nu ar trebui să fie cuvintele unui medic în care cetățenii și-au pus încrederea.
Se plâng pacienții că în spitalul din Satu Mare, la doctorii de familie sau la cabinete sunt tratați aproape de limita nesimțirii de către personal. Nimeni nu ar mișca un deget dacă nu îi bagi în jeb un 50 de lei ( la aștia mai “mici”) iar suma poate ajunge până la câteva sute, chiar mii de lei la aia “mari”.
Mafia medicamentelor funcționează mână-n mână cu medicii și farmaciile sătmărene.
Cum te plângi că ai niște dureri, cum ți se dă o remorca de medicamente fără a te investiga amănunțit. Tratamentele naturiste sunt evitate ba chiar “interzise” de către doctori, cu toate că sunt mult mai ieftine și aduc beneficii mult mai mari.
Asta este motivul pentru care vom sta ani întregi să plângem după oamenii nevinovați uciși cu zile și vom asista pasiv la corupția din zona achizițiilor de medicamente și de echipamente sofisticate și inutile, ticăloșiile medicilor de familie și indiferența sistemului fată de cetățean.
Noi credem că, atunci când te faci medic, ai în suflet și dorința de a face bine oamenilor, nu doar să-i jefuiești. Înțelegem că întradevăr salariile sunt cum sunt, dar tot nu pricep cum este posibil ca “Moartea domnului Lăzărescu” să devină un scenariu banal, care se repetă cu o frecvență insuportabilă.
Un pic de suflet, un pic de omenie, nu le vom putea cumpăra niciodată cu bani, domnule doctor !

- Advertisment -

Cele mai populare

Dragoste dincolo de moarte,in politica

Mai mulți locuitori din Deveselu s-au dus, după închiderea urnelor, la mormântul lui Ion Aliman, primarul PSD care a primit cele mai...

Imunitatea la copii,toamna

Imunitatea se dezvoltă în timp, prin urmare, cu cât suntem mai expuși factorilor de mediu, cu atât sistemul nostru imunitar se dezvoltă...

Kereskenyi Gabor câștigă încă un mandat la primărie

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor a câştigat detaşat alegerile locale de duminică, cu peste 18.000 de voturi, fiind urmat de candidatul...

România tratată cu dispreț.De ce?!

Uniunea Europeană dă încă o dată dovadă că România este considerată o țară de mâna a III-a, o piață de desfacere și...

Comentarii recente