Acasă Locale Stiri Satu Mare Cât îi costă pe sătmăreni Crăciunul ?

Cât îi costă pe sătmăreni Crăciunul ?

Santa poses for a photograph with an Elf in Selfridges department store,Oxford street,London August 3, 2015. Selfridges is the first department store in the world to launch its Christmas Shop today. Picture by Paul Hackett. 07779 340110 For more information on the story contact Bruno on 0207 318 3204 or Jillian on 0207 318 3987 This picture is free.

Crăciunul este bineînțeles una dintre sărbătorile care unește familia dar și un motiv numai bun să scoatem din buzunat câteva sute de lei pentru a pregăti totul așa cum se cuvine. De la an la an ofertele în materie de aranjamente sunt tot mai rafinate iar fițele nu lipsesc să apară, dar asta depinde de cât ești dispus să cheltuiești.

Un coș cadou pentru perioada sărbătorilor are preț destul de accesibil la Kaufland. La polul opus se situează Billa, unde un asemenea coș are cel mai mare preț.

La o plimbare printre supermarketurile din Satu Mare am constatat că produsele și ingredientele necesare pentru masa festivă de Crăciun și pentru prepararea celor mai gustoase feluri de mâncare specifice sărbătorilor de iarnă te cam ușurează bine de câteva sute ba chiar mi de lei.

Prețurile diferă destul de mult de la un magazine la altul, cele mai mari diferențe de preț între același tip de produse, dar în magazine distincte, au fost înregistrate la portocale, pulpă de porc și mere. Astfel, o diferență de aproape 3,5 lei se remarcă între portocalele vândute în Auchan cu 5,49 lei kilogramul, față de acelea comercializate la Kaufland cu 1,99 lei pe kilogram, cele mai ieftine citrice fiind vândute la promoție.

Coadă era și la raionul cu produse din carne, acolo unde românii se înghesuiau deja să cumpere cele necesare pentru pregătirea mâncărurilor tradiționale. Astfel, la pulpa de porc fără os, pe care gospodinele o folosesc ca să gătească friptură, caltaboș sau sarmale, s-au remarcat diferențe de preț de aproape doi lei. Românii plătesc cel mai mult pentru un kilogram de pulpă de porc fără os la Billa, adică 16,29 de lei, în cealaltă extremă situându-se Kaufland la prețul de 11,99 lei/kilogram.

Dincolo de bucatele tradiționale, farmecul sărbătorilor este dat și de cadourile pe care toți așteaptă cu nerăbdare să le descopere sub brad.  Cel mai mare decalaj de preț s-a remarcat la o loțiune after shave de 100 ml, care se vinde cel mai scump cu 20,55 lei, spre deosebire de alt magazin unde același produs poate fi achiziționat cu 17,99 lei.

Românii mai dăruiesc celor dragi și dulciuri sau cafea, așadar am încercat să aflăm care este cea mai bună ofertă din hipermarketurile sătmărene.  Multe astfel de produse se găsesc la promoție în această perioadă, cafeaua la 250 grame având reducere de preț în aproape toate magazinele. Totuși, există o diferență de aproape trei lei între unele magazine. O situație asemănătoare avem la bomboanele de ciocolată. Cele mai scumpe dintre pralinele selecționate se vând la Billa, cu 17,99 lei cutia de 250 de grame, pe când pe cele mai ieftine dintre ele oamenii le pot găsi la Kaufland, cu 14,26 lei pentru aceeași cantitate.

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente