duminică, februarie 25, 2024
AcasăsusCătălin Cherecheş, găsit și reținut în Germania

Cătălin Cherecheş, găsit și reținut în Germania

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare şi dat în urmărire internaţională după ce a fugit din ţară, a fost prins în Augsburg, Germania. El a fost reţinut de polițiștii germani.

„În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării poliţieneşti internaţionale şi a schimbului de date şi informaţii dintre Poliţia Română şi autorităţile din Germania, Ungaria, Austria şi Italia, a fost localizat, depistat şi reţinut, de către poliţiştii bavarezi şi BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internaţional”, anunţă Poliţia Română.

Potrivit sursei citate, acesta a fost depistat de partenerii externi pe baza informaţiilor oferite de Poliţia Română.

Bărbatul prins în Germania este Cătălin Cherecheş, primarul din Baia Mare, pe numele căruia instanţa a „emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată”.

„În continuare, se derulează activităţi procedurale specifice, pentru aducerea bărbatului în ţară”, a mai informat Poliţia Română marți seară.

Încerca să fugă din Germania. A fost prins în gara din Augsburg

Surse din Poliție spun că primarul din Baia Mare încerca să fugă din Germania marți seara. El se deplasa cu mașina, împreună cu o mătușă, circulând cu aproximativ 200 de km la oră.

„Au ajuns la o gară și încercau să scape de mașină și, eventual, să ia un taxi. Moment în care a fost prins de polițiștii bavarezi și de BKA”, au relatat sursele.

  • BKA (Bundeskriminalamt) este o agenție federală de investigații polițienești din Germania, subordonată Ministerului Federal de Interne. Competența principală a agenției o constituie coordonarea cooperării între forțele de poliție statele și federale; investigarea cazurilor de crimă organizată internațională, terorism și alte cazuri asociate cu securitatea națională.

În momentul în care a fost prins de polițiștii germani, potrivit unei imagini postate de Sindicatul Europol. În imagine, Cherecheș apare încătușat, cu sânge pe față și lovituri vizibile, semn că e posibil să se fi opus arestării.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fugit din țară vineri, cu câteva ore înainte de a fi condamnat definitiv la cinci ani de închisoare.

Acesta a ieşit din ţară pe la Punctul de Trecere a Frontierei Petea (cu Ungaria), vineri, la ora 07.49, înainte de pronunţarea sentinţei, sub identitatea unei rude.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente