Acasă Locale Nationale Ce rată lunară se plătește la un credit Prima Casă de circa...

Ce rată lunară se plătește la un credit Prima Casă de circa 35.000 de euro luat de la BCR

Prin Prima Casă 6, banca a acordat aproximativ 6.000 de credite, iar de la începutul programului și până în prezent circa 38.000 de împrumuturi, în valoare de peste 6,3 miliarde lei.

BCR, cea mai mare bancă locală după active, percepe clienților cu cont de salariu care contractează un credit ipotecar Prima casă marjă de dobândă de 2,3% peste indicatorul Robor la 3 luni. Clienții fără cont de salariu plătesc o marjă de 2,5% pe an (nivelul maxim permis de lege).

Dobânda anuală efectivă la un credit de 160.000 de lei (circa 35.000 de euro) pe 30 de ani este de 4,1% pe an în cazul clienților cu cont de salariu, ceea ce înseamnă o rată lunară de 746 de lei.  Suma plătită până la finalul contractului este de 275.500 de lei.

BCR a primit un plafon de garanții de 490 milioane de lei pentru a acorda credite Prima casă în acest an. Din acest plafon pot fi vândute circa 7.500 de credite în valoare de 980 milioane de lei. Creditele Prima casă sunt garantate de stat în proporție de 50%.

BCR, cea mai mare bancă din România, cu o cotă de piață de 16,6% anul trecut, este deținută de grupul austriac Erste.

- Advertisment -

Cele mai populare

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Animalele de companie vs oameni.Călătorii cu stampilă de vaccin

Guvernul britanic pregătește adoptarea ștampilelor de vaccin anti-COVID aplicate pe pașapoartele celor care acceptă să se inoculeze, pentru a putea călători.

Comentarii recente